Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει ξεκινήσει με την κατάθεση των μαρτύρων με τον καθ’ ομολογία δολοφόνο σε ρόλο δικηγόρου. Απόλυτα αλαζόνας και εριστικός, δεν διστάζει να επιτίθεται στους μάρτυρες της δίκης και να τους εξετάζει ο ίδιος, παραγκωνίζοντας το δικηγόρο του.

Από τη δικαστική αίθουσα απουσιάζουν τόσο οι γονείς της Καρολάιν Κράουτς όσο και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, οι οποίοι και δεν αναμένεται να καταθέσουν στη δίκη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ώστε να μη διαταραχθεί το κλίμα μεταξύ των δύο οικογενειών για το καλό της μικρής Λυδίας.

Οι γονείς και ο αδελφός του πιλότου έχουν μετακομίσει στην Αλόννησο, ώστε να είναι κοντά στην εγγονή τους, που μεγαλώνει με τους γονείς της Καρολάιν. Στην Αλόννησο, το νησί που μεγάλωσε η Καρολάιν, το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στη δίκη. Η γειτόνισσα μάλιστα της Σουζάνα Κράουτς, της μητέρας της 20χρονης, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για το πώς βιώνουν τη δίκη οι δύο οικογένειες.

«Η Σουζάνα, η μητέρα της Καρολάιν, δεν θέλει να μιλάει για τη δίκη, προσπαθεί να την ξεχάσει. Έχουμε μια αγωνία μην τυχόν ο κατηγορούμενος “τουμπάρει” τους δικαστές. Όποια και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου η δικαίωση δεν έρχεται για εκείνη που έχει πεθάνει», σημείωσε η γειτόνισσα της μητέρας της Καρολάιν. «Οι γονείς προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες για το παιδί που μεγαλώνει. Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο και για τους γονείς του Αναγνωστόπουλου», συνέχισε. Η ίδια, μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει από τους γονείς της Καρολάιν να καλύψουν τα έξοδα της κηδείας. «Όταν ήταν στην Αθήνα η Σουζάνα, ο Μπάμπης της είχε πει να καλύψει τα έξοδα της κηδείας και της είχε ζητήσει 2.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους περιορισμούς που είχε η αδικοχαμένη κοπέλα στην καθημερινότητά της λόγω του συζύγου της, η ίδια αποκάλυψε ότι «στην πανδημία, ενώ μπορούσε η κοπέλα να έρθει στην Αλόννησο, ο Μπάμπης δεν την άφηνε. Τη σκότωσε πριν προλάβει να δει τη μητέρα της. Και στη σύμβουλο ψυχικής υγείας ο κατηγορούμενος την πήγαινε. Για ποια ελευθερία μιλάμε; Απέτρεπε και τη δική του μητέρα να πάνε να δούνε το μωρό. Δεν επέτρεπε στους γονείς του να πάνε να τους δουν στα Γλυκά Νερά. Η Καρολάιν δεν ήθελε να στεναχωρήσει τη μητέρα της. Ήθελε να της τα πει από κοντά».

«Ο πατέρας της Καρολάιν δεν μπορεί να έρθει στη δίκη. Η μητέρα της αν δεν είναι επιβεβλημένο να παραστεί, δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τη δίκη. Τώρα έχει αρχίσει και εκφράζει τους φόβους της για την ποινή. Έχει μια αγωνία για την έκβαση της δίκης», κατέληξε η γειτόνισσα της μητέρας της Καρολάιν Κράουτς.

Ως απόλυτα χειριστικό και ναρκισσιστή περιέγραψε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου. Η ίδια σημείωσε πως από την πρώτη κιόλας συνεδρία η Καρολάιν της είχε εκμυστηρευθεί ότι ήθελε να πάρει το παιδί της και να φύγει από το σπίτι των Γλυκών Νερών, αποδομώντας με μια κουβέντα την εικόνα του ιδανικού γάμου που θέλησε να παρουσιάσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου άφησε να εννοηθεί πως ενδεχομένως να κατασκεύασε ο ίδιος ο δράστης το ημερολόγιο της Καρολάιν, γράφοντας ο ίδιος τις σημειώσεις που βρέθηκαν, προκειμένου να δείξει ότι η κοπέλα ήταν εκείνη που τον κακοποιούσε και που δεν ανεχόταν ούτε το παιδί τους. Η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αποσπάσματα από το ημερολόγιο, πως ήταν η ίδια που είχε ζητήσει από την Καρολάιν να κρατά σημειώσεις για τις σκέψεις που έκανε. «Είχα ζητήσει από την Καρολάιν να καταγράφει καθημερινά τα συναισθήματά της. Η απάντησή της ήταν ότι δεν προλαβαίνει. Αν κρατούσε ημερολόγιο, θεωρώ ότι θα μου το είχε πει, γιατί αυτό που της ζητούσα ήταν κάτι παρόμοιο», κατέθεσε στο δικαστήριο.


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 18 Απριλίου 2022