Την επετειακή τους διαδρομή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς άλλων εποχών πραγματοποίησαν και φέτος, δεκάδες Πειραιώτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των εργαζόμενων στον ΗΛΠΑΠ, του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ).

Δύο τρόλεϊ, ένα Ιταλικό του 1937-1938 και  ένα Ρώσικο του 1983, όπως και το εμβληματικό μπλε – λευκό Scania του 1957, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής από το αμαξοστάσιο του Νέου Φαλήρου κάνοντας τη βόλτα από την Καστέλα στο Πασαλιμάνι.

Η δυνατή βροχή  δεν πτόησε ούτε τους πολίτες ούτε τους διοργανωτές  οι οποίοι  συναντήθηκαν από νωρίς στην εκκλησία της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, τιμώντας ευλαβικά την Κυριακή των Βαϊων  και συνέχισαν με το καθιερωμένο κέρασμα των εργαζόμενων του φορέα, με επικεφαλής τον α νέο πρόεδρο τους Στέλιο  Ινεπέκογλου. Ο νέος πρόεδρος έχει εκλεγεί με τη σημαία της ΔΑΚΕ, τη γαλάζια  παράταξη που πλέον  αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας  και στις μεταφορές.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν κι απηύθυναν χαιρετισμούς, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΥ Στ. Αγιάσογλου, ο γ.γ. του υπ. Υποδομών Γ. Ξιφαράς, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο Κώστας Σιορίκης πρόεδρος του συνδικάτου του ΟΑΣΑ και φυσικά πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. 

Πέραν της προσέλκυσης του ενδιαφέροντος για τα ιστορικά οχήματα, τα parapolitika.gr κατέγραψαν δύο ξεχωριστά στιγμιότυπα: α) στον μπουφέ υπήρξαν μόνο νηστήσιμα εδέσματα  και β) το πολύ καλό κλίμα αμοιβαιότητας   μεταξύ των στελεχών της εταιρίας, των συνδικαλιστών και των πολιτικών παραγόντων. «Θα αναρωτηθείτε τι δουλειά έχει εδώ στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία ένας υφυπουργός Ναυτιλίας… έρχομαι ως πολίτης και ως επιβάτης, για να στηρίξω  τους εργαζόμενους και να τους ευχαριστήσω  για τη διαχρονική συμβολή τους  στην εξέλιξη και ανάπτυξη του μεταφορικού έργου» επεσήμανε ο Κ. Κατσαφάδος.