Στην ίδια την παγίδα της ετοιμάζεται να πέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από τα ανώνυμα τηλεφωνήματα προς δημοσιογράφο στα οποία επιχειρεί να επιρρίψει την ευθύνη των θανάτων των τριών παιδιών στον Μάνο Δασκαλάκη, ομολογώντας ουσιαστικά ότι τα κοριτσάκια δολοφονήθηκαν.

Σε αυτό το συμπέρασμα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγουν οι ερευνητές της πολύκροτης υπόθεσης καθώς στοιχεία (ο αριθμός και η χροιά της φωνής) επιβεβαιώνουν ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν βρίσκεται η μητέρα της νυν συντρόφου του 30χρονου, αλλά η εν διαστάσει σύζυγός του, που θέλει ξεκάθαρα να τον ενοχοποιήσει.

«Να ψάξετε τον κύριο Δασκαλάκη πού μένει και θα βρείτε την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα» είχε πει στο πρώτο τηλεφώνημα η μυστηριώδης γυναίκα που τηλεφώνησε στη Γιώτα Κηπουρού, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η ίδια είχε ακουστεί να λέει ότι «πιστεύουμε πως κάτι έχει γίνει με τα τρία παιδάκια». Αυτή ήταν και η πρώτη απόπειρα να συνδεθεί τότε το όνομα του 30χρονου με το θρίλερ των θρίλερ στην Πάτρα, καθώς τα υπονοούμενα της γυναίκας αυτής ήταν σαφέστατα πως ο Μάνος Δασκαλάκης γνωρίζει τι συνέβη με τα παιδιά του και για το λόγο αυτό, όπως είχε υποστηρίξει η γνωστή-άγνωστη, έφυγε από την Πάτρα και κατέφυγε φοβισμένος στην Αθήνα. Η γυναίκα αυτή μάλιστα είχε ισχυριστεί ότι είναι η μητέρα της νυν συντρόφου του Δασκαλάκη και ότι είχε πάρει το τηλέφωνο της δημοσιογράφου από τον Μάνο Δασκαλάκη.

Μετά το τηλεφώνημα από τον απόρρητο αριθμό που είχε γίνει στις 15 Μαρτίου, ακολούθησε η αποκάλυψη ότι ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείται από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όμως είναι στο όνομα του εν διαστάσει συζύγου της, στον οποίο φτάνει κάθε μήνα και ο αναλυτικός λογαριασμός. Στο συγκεκριμένο λογαριασμό φαίνεται πως εκείνη την ημέρα ο αριθμός αυτός είχε πράγματι καλέσει στο τηλέφωνο τη δημοσιογράφο του Alpha. Ένα ακόμα στοιχείο που είχε προδώσει την ταυτότητα της γνωστής- άγνωστης (πιθανότατα η Ρούλα Πισπιρίγκου ή η αδελφή της Δήμητρα, κάτι που έχουν αρνηθεί οι δύο αδελφές) ήταν το καναρίνι που είχε η οικογένεια και ακουγόταν στο βάθος. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι σε ερώτηση προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν ήταν εκείνη που τηλεφώνησε αλλοιώνοντας τη φωνή της, εκείνη είπε ότι έχει απαντήσει στον ανακριτή και τα έχει πει όλα. Ωστόσο, το τηλεφώνημα δόθηκε στη δημοσιότητα πολλές ημέρες μετά την κατάθεση της Πισπιρίγκου και όταν ακόμα δεν υπήρχε λόγος να αναφέρει κάτι τέτοιο στην ανακρίτρια.

Το δεύτερο τηλεφώνημα

Δέκα ημέρες μετά το τηλεφώνημα αυτό και πέντε ημέρες πριν από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η γνωστή-άγνωστη εμφανίζεται με νέο τηλεφώνημα και κλαίγοντας εκλιπαρεί τη δημοσιογράφο «σώστε το παιδάκι μου». Η φωνή ακούγεται τελείως διαφορετική και δίνει την εντύπωση μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας που κλαίει από φόβο.

Αυτή τη φορά παρουσιάζει την κόρη της λίγο-πολύ ως όμηρο του Μάνου Δασκαλάκη, αφού, όπως ισχυρίστηκε, εκείνη την ημέρα, ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου, επρόκειτο να την επισκεφτεί καθώς γιόρταζε (Ευαγγελία;), κάτι που δεν άφησε να γίνει ο Μάνος Δασκαλάκης για να μη μιλήσει για την υπόθεση. Κι αυτό «Γιατί αυτός ξέρει τι έχουν γίνει με τα παιδιά του. Και η κόρη μου ξέρει γιατί της είπε, αλλά δεν μπορεί να μου πει. Σώστε τη ψυχή των παιδιών αυτών και σώστε και το δικό μου παιδάκι», ακούγεται να παρακαλάει κλαίγοντας.

Ταυτόχρονα, εκτός από τον 30χρονο δείχνει να… φοβάται και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μην τυχόν πληροφορηθεί την ταυτότητα της κόρης της, αφού «δεν ακούτε τι έχει κάνει σε άλλους;». «Προστατεύστε το παιδί μου…» λέει ξανά και ξανά στη δημοσιογράφο, ενώ αναφέρει ότι ο Δασκαλάκης είχε πει ψέματα ότι εκείνες τις ημέρες βρισκόταν στην Πάτρα καθώς ήταν με την κοπέλα του στην Αθήνα.

- Για ρωτήστε και μένα, πού είναι το τριήμερο; Και δεν μπορώ να δω το παιδί μου…

- Τώρα, το τριήμερο αυτό; Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή;

- Ναι, είναι στο σπίτι και εγώ δεν μπορώ να το δω το παιδί μου.

- Σε ποιο σπίτι είναι;

- Στο σπίτι της κόρης μου. Διασταυρώστε το και αυτό που σας λέω.

- Τι; Ότι έχουν φύγει μαζί τριήμερο; Ή ότι απλά μένουν μαζί; Εξηγήστε μου, δεν μπορώ να καταλάβω.

- Λοιπόν, θα σας πω δύο πράγματα και θέλω να τα ψάξετε. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ. Αυτός ο Μάνος είναι με το παιδί μου. Το παιδί μου γιορτάζει σήμερα και εγώ δεν μπορώ να το δω. Δεν την αφήνει. Για να μη δίνει πληροφορίες για την υπόθεση…

- Γιατί φοβάστε όμως τόσο πολύ;

- Γιατί αυτός ξέρει τι έχουν γίνει με τα παιδιά του. Και η κόρη μου ξέρει.

- Η κόρη σας τι ξέρει, δηλαδή; Της έχει πει κάτι;

- Έτσι μου είπε. Και δεν μπορεί να μου πει. Σώστε την ψυχή των παιδιών αυτών και σώστε και το δικό μου παιδάκι. Γιατί αυτή η γυναίκα, εκεί στην Πάτρα, άμα τρελαθεί και μάθει για την κόρη μου, μπορεί να της κάνει και κακό.

- Γιατί να της κάνει κακό; Αφού πλέον έχουν χωρίσει, το έχουν δηλώσει και οι δύο, δεν είναι μαζί και είναι κάτι που το έχουν αποδεχθεί και οι δύο.

- Δεν ακούτε τι γίνεται; Αυτή η γυναίκα τι έχει κάνει στους άλλους;

Κατηγορηματικός ο Λέων: Ασφυξία η Ίριδα με το πανάκι της στο στόμα

Τη βεβαιότητά του ότι η Ίριδα Δασκαλάκη δολοφονήθηκε όταν το πανάκι που βρέθηκε ματωμένο δίπλα της τοποθετήθηκε μέσα στο στόμα της και της προκάλεσε ασφυξία, εξέφρασε για άλλη μια φορά, χθες, ο πρόεδρος των Ελλήνων ΙατροδικαστώνΓρηγόρης Λέων. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ίριδα είναι το παιδί που θα οδηγήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα» ανέφερε ο κ. Λέων. Ο ιατροδικαστής, που από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για ασφυκτικό θάνατο του μόλις 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη, δήλωσε χθες ότι το πανάκι που παραδόθηκε στην Αστυνομία από τη θεία του μωρού, Δήμητρα Πισπιργίκου, βρέθηκε με βεβαιότητα μέσα στο στόμα του παιδιού.

«Το πανάκι θα πρέπει να αξιολογηθεί, όμως για να ποτιστεί ένα πανάκι με δυο σταγόνες αίμα, όπως έχει πει η μητέρα του παιδιού, θα πρέπει να ακουμπήσει στο σημείο όπου έχει αυτό το αίμα. Δεν μιλάμε για ένα αίμα που βγαίνει στο εξωτερικό του στόματος για να μπορέσουμε να το σκουπίσουμε. Μιλάμε για ένα πανάκι που προφανώς εισέρχεται μέσα στη στοματική κοιλότητα και ποτίζεται με τις σταγόνες αυτές» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιο χαρακτήρισε καθοριστικό περιστατικό το θάνατο του βρέφους τον Μάρτιο του 2021.

«Από την αρχή είχαμε τα ευρήματα, δεν ψάχναμε κάτι καινούρΓιο. Τα ευρήματα ήταν μπροστά μας, τόσο από τις ιστολογικές όσο και από τις τοξικολογικές όσο και τα ευρήματα από τη νεκροτομή. Μία αστοχία ίσως ήταν η εκτίμηση της τελικής αιτίας θανάτου και του είδους θανάτου» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής καθώς σε έναν ασφυκτικό θάνατο μετά από αρκετά χρόνια δεν μπορεί να αποδώσει απολύτως τίποτα. Σημειώνεται πως με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Λέων διευκρίνισε ότι όσα ανέφερε «περί ασφυκτικού θανάτου αφορούν τις δηλώσεις των δύο αρχικών πραγματογνωμόνων (παθολογοανατόμου και ιατροδικαστή) του βρέφους. Δεν προανήγγειλα κανένα πόρισμα των δύο νέων πραγματογνωμόνων το οποίο θα σεβαστούμε όλοι όταν αυτό εκδοθεί».

«Δικαιώνομαι, έψαξα για κεταμίνη μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας»

Απάντηση μέσω του συνηγόρου της, Όθωνα Παπαδόπουλου έδωσε η εδώ και 19 ημέρες προφυλακισμένη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου. Αφορμή στάθηκαν τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι «δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την ουσία κεταμίνη στις 30/3/2022, σε χρόνο μεταγενέστερο του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και ακριβώς στο χρόνο κατά τον οποίο είχε δημοσιευθεί στα μέσα η σχετική είδηση για την ύπαρξη κεταμίνης στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής». Ο ίδιος, ακολουθώντας τον ισχυρισμό της 33χρονης, είπε ότι κεταμίνη βρισκόταν στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» και συγκεκριμένα «μέσα στο βαλιτσάκι έκτακτων αναγκών της ΜΕΘ και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμο σε πέντε φιαλίδια 100ml το καθένα, τα οποία με βάση τις καταθέσεις τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας που πραγματοποιήθηκε για την καρδιοαναπνευστική της αναζωογόνηση».

Ωστόσο, σύμφωνα με ιατροδικαστές, η ποσότητα που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν σε τέτοια ποσότητα «σαν να έσπαγαν οι γιατροί εκείνη την ώρα 15 αμπούλες κεταμίνης», την ώρα που αν τυχόν χρησιμοποιούσαν τη συγκεκριμένη ουσία, μισό φιαλίδιο θα ήταν αρκετό. Σύμφωνα με το δικηγόρο, η πρώτη σχετική έρευνα της μητέρας -στις 17 Ιανουαρίου 2022, το βράδυ που η 9χρονη είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου- δεν αφορούσε επικίνδυνες ουσίες. Ο ίδιος διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η 33χρονη είχε αποφασίσει να «παγώσει» το αίτημα αποφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό που επιθυμεί η εντολέας του «είναι ένα νόμιμο δικαίωμά της, που προβλέπεται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Θα ασκηθεί μόλις θα είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν».

Καταιγιστικές εξελίξεις «βλέπει» ο Κατερινόπουλος

Τις τελευταίες αποκαλύψεις στην υπόθεση των ανεξήγητων θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη σχολίασε ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.Θανάσης Κατερινόπουλος. Για άλλη μια φορά, ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας πως θα ακολουθήσει σύγκρουση του ζεύγους Δασκαλάκη καθώς «εκβιάζουν ο ένας τον άλλο». Όπως είπε η 33χρονη «είναι πολύ έξυπνη» και αναφορικά με τις ουσίες «δείχνει ότι ξέρει πάρα πολλά», ενώ εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη πήρε την κεταμίνη από τη μαύρη αγορά.

«Πού τα γνωρίζει όλα αυτά η κυρία αυτή; Και ήρθε να μας πει ότι έψαχνε για την κεταμίνη τότε που έμαθε για την ουσία» είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας στο Star. Έχει βαλθεί, μάλλον, να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, για τους δικούς της λόγους. Αυτή στη δεξιά εξέδρα και ο Μάνος στην αριστερή. Αλλά υποθέτω πως θα συγκρουστούν», συμπληρώνοντας ότι η ένταση μεταξύ τους «δεν βοηθάει κανέναν από τους δύο. Βεβαίως και βοηθάει τις Αρχές. Κάτι κρύβουν και οι δύο. Ο Μάνος στέλνει μηνύματα μέσω της κατάθεσής του στην κυρία Πισπιρίγκου που είναι στον Κορυδαλλό και εκείνη μέσω των ΜΜΕ στέλνει τα δικά της, εκβιάζοντας ο ένας τον άλλο». Τέλος, εκτίμησε πως η αλήθεια θα λάμψει σύντομα. «Έχουμε άλλα δύο παιδιά, ας περιμένουμε να δούμε τι θα μας πουν οι ιατροδικαστές. Σύντομα θα έχουμε νέα συνταρακτικά», πρόσθεσε.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 19/4/2022