Χλιαρή παραμένει η στάση του Μάνου Δασκαλάκη απέναντι στις δικαστικές εξελίξεις που σημειώνονται γύρω από το φερόμενο έγκλημα του αιώνα, μια υπόθεση που αφορά πρωτίστως τον ίδιο, καθώς εν τη απουσία του έφυγαν από τη ζωή οι τρεις κόρες του, η μία μετά την άλλη.

Ο 30χρονος πατέρας της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, ουσιαστικά, μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση της συζύγου του επέλεξε να ζει στη σκιά, αποφεύγοντας με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα και τις κάμερες. Μάλιστα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες παρουσιάστηκε για κατάθεση στην 35η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου, που χειρίζεται τις φερόμενες δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο Δασκαλάκης επέλεξε να πάει νωρίς το πρωί για να αποφύγει τους δημοσιογράφους, ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως εκτός από την κατάθεσή του, την ίδια ημέρα δήλωσε και στήριξη της κατηγορίας κατά της προφυλακισμένης συζύγου του, κάτι όμως που είχε πει πως θα έκανε μόνο μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου. Την ίδια ώρα ήρθε στο φως η πληροφορία πως, άγνωστο γιατί, ακόμα δεν έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου, ενώ φέρεται να μην προσέφερε καινούργια στοιχεία στην ανακρίτρια γύρω από τους δύο πρώτους θανάτους που έπληξαν την οικογένεια. Και στις δύο περιπτώσεις, ο 30χρονος ήταν απών ενώ επανέλαβε στην κατάθεσή του ότι η 33χρονη κατηγορούμενη ήταν μία πολύ καλή μητέρα. Ωστόσο, ζήτησε γενικά και αόριστα την τιμωρία «αυτού που ευθύνεται για τους θανάτους».

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Μάνος Δασκαλάκης φέρεται αποφασισμένος να σπάσει τη σιωπή του όταν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο όπου θα αποκαλύψει τι συνέβαινε κάθε φορά που εκείνος έφευγε από το σπίτι και πώς όλο αυτό συνδέεται με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Δημόσια επιστολή-κατηγορώ κατά δημοσιογράφων και δικηγόρων ετοιμάζουν οι κυρίες Πισπιρίγκου

Σε συνέχεια της τακτικής που ακολουθεί ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επιτίθεται με σφοδρότητα κατά δημοσιογράφων και δικηγόρων, φαίνεται πως αποφάσισαν να κινηθούν τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή της 33χρονης κατηγορούμενης. Οι δύο γυναίκες από κοινού με την 33χρονη κατηγορούμενη φέρονται αποφασισμένες να αποκαλύψουν πρόσωπα και πράγματα, στρέφοντας ωστόσο τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την ουσία της υπόθεσης: το πώς δηλαδή έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή τρία κοριτσάκια της ίδιας οικογένειας μέσα σε διάστημα μόλις δυόμισι ετών και χωρίς να συντρέχουν γονιδιακοί λόγοι.

Πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως οι δύο γυναίκες μαζί με την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου προετοιμάζουν μακροσκελή επιστολή-καταγγελία, η οποία θα στοχοποιεί δικηγόρους και δημοσιογράφους που, σύμφωνα με την κρίση τους, προχώρησαν όλους αυτούς τους μήνες σε μια σειρά πράξεων, που ενδεχομένως κάποιες να κρίνονται και παράνομες. Οι τρεις γυναίκες μέσα από κοινή επιστολή τους θα κατηγορούν συγκεκριμένα πρόσωπα για παράνομες ενέργειες.

Το δημόσιο «κατηγορώ», σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ρίχνει φως στο παρασκήνιο του θρίλερ που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες, καθώς θα περιλαμβάνει στοιχεία, ακόμα και οικονομικά, τα οποία θα είναι επιβαρυντικά για τους καταγγελλόμενους, όπως τουλάχιστον θεωρούν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδελφή της Δήμητρα και η μητέρα τους Ελένη Λεγάτου.

«Θα κατηγορήσουν δικηγόρους και δημοσιογράφους για παράνομες πράξεις. Θα πουν οι τρεις κυρίες ότι ο τάδε δημοσιογράφος, ο τάδε δικηγόρος έκαναν αυτά και αυτά, πήραν λεφτά και δεν τα έδωσαν. Ετοιμάζεται αντεπίθεση με ονόματα και στοιχεία για συγκεκριμένες, πιθανώς και παράνομες καταστάσεις» ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό».

Στο μεταξύ χθες το πρωί αποσφραγίστηκε τελικά το σπίτι στο οποίο διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη, Ευγενία Κούτρα-Θεοδωροπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγες μόλις ημέρες μετά τη γέννηση της Ίριδας. Στο ίδιο οίκημα, αλλά σε διαφορετικό όροφο, στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα, κατοικούσε και η οικογένεια Δασκαλάκη. Το σπίτι άνοιξε παρουσία συμβολαιογράφου, δικηγόρων και συγγενών της εκλιπούσας σπιτονοικοκυράς. Επίσης έγινε καταγραφή των αντικειμένων από την οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους, διαπιστώθηκε η απουσία των χρυσαφικών της 69χρονης εκπαιδευτικού καθώς και άλλων πολύτιμων αντικειμένων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αξία των πραγμάτων που βρίσκονται στην οικία κοστολογείται σε περίπου 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, δικηγόρο ενός εκ των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, το σπίτι έχει υποστεί διάρρηξη, με πρώτους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο, το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. «Θα καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές για ό,τι λείπει από το σπίτι» δήλωσε ο δικηγόρος. «Τα τσιγάρα και ο καφές που υπήρχαν στο σαλόνι του σπιτιού έχουν μείνει άθικτα. Έκαναν το τσιγάρο τους, έπιναν τον καφέ τους, χρησιμοποιούσαν το ρεύμα του σπιτιού. Υπάρχει εγκατάλειψη στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς, από την Ασφάλεια Πάτρας, μετά τη σχετική εισαγγελική εντολή.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 28/9