Στην κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «από τις Έξι» μίλησαν ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοδυτικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και τοποθετήθηκαν επί των εξελίξεων στην υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αρχικά, ο κ.Μαρακάκης τόνισε «Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρά το γεγονός ότι διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας, αν η 33χρονη όντως έχει σκοτώσει με αυτό τον τρόπο τη Μαλένα, δεν μιλάμε για ένα θάνατο στιγμιαίο και αιφνίδιο αλλά ήταν κάτι το βασανιστικό και δεν το χωράει ο νους κανενός. Η 33χρονη κατάφερε να χειριστεί με ένα απίστευτο υποκριτικό ταλέντο, όλους τους φορείς της Πολιτείας, τις Αρχές, τους γιατρούς, του ιατροδικαστές και πιθανότατα ένα μέρος του περιβάλλοντος της. Υπήρξε ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων που ήταν σε θέσεις κλειδιά, είτε ξεγελάστηκαν, είτε κάποια σημάδια παρερμηνεύτηκαν, είτε κάποια σημάδια «μπήκαν κάτω από το χαλί».

Εν συνεχεία, ανέφερε πως «Εδώ έχουμε μία λαλίστατη κατηγορούμενη που επέδειξε μία αλαζονεία και άγνοια κινδύνου. Με ευκολία δείχνει ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο, αφαιρώντας τη ζωή του παιδιού της» και επισήμανε πως «είναι δύσκολο να προχωρήσει η αποφυλάκισή της».

Από την πλευρά του ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε πως «Όλη αυτή η υπόθεση έχει γίνει ένα σίριαλ, όμως η Ελληνική Αστυνομία και οι δικαστικές αρχές δεν ενδιαφέρονται για το σίριαλ, ενδιαφέρονται να φτάσει η υπόθεση στο τέλος, να διαλευκανθεί δηλαδή ο θάνατος και των τριών παιδιών».

Εν συνεχεία, επισήμανε ότι «Πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουν γίνει λάθη. Γιατί εάν έχουν γίνει λάθη είναι εγκληματικά. Γιατί αν είχαμε αντιληφθεί από τον πρώτο θάνατο ότι κάτι συμβαίνει, αν είχα αποτυπώσει οι ιατροδικαστές στις εκθέσεις τους ότι τουλάχιστον ένας αδιευκρίνιστος θάνατος, τότε καταλαβαίνεται ότι όλο αυτό θα έπαιρνε μία άλλη τροπή και θα γλίτωναν τα άλλα δύο παιδιά. Αν υπάρχουν λάθη του συστήματος, πρέπει να αλλάξουν τα πρωτόκολλα».

Τέλος, είπε πως «Εμείς ως κοινωνία, ως πολιτεία, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά που κινδυνεύουν ακόμα και από την οικογένειά τους».

Δείτε το σχετικό βίντεο