Εξαφανίστηκε η 15χρονη ονόματι Φωτεινή Γιαννοπούλου από την περιοχή του Περιστερίου και την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνο κύκλωμα «loverboys».
Η έφηβη έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.60 και κανονικό βάρος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, σκούρο γκρι κολάν nike και μαύρα αθλητικά παπούτσια Nike.

«Η ανήλικη έχει μπλέξει με επικίνδυνο κύκλωμα»

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος έκανε δημόσια έκκληση για την 15χρονη που εξαφανίστηκε. Zήτησε να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι γιατί, όπως τόνισε, η ανήλικη έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα.

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Δείτε το βίντεο


Εν συνεχεία, ο κ. Γιαννόπουλος είπε ότι «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με την “θέληση” της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί».

Και συμπλήρωσε πως «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο, γιατί στο παρελθόν έχουμε χάσει παιδιά από αυτή την κατάσταση. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται “lover boys”, που πωλούν έρωτα και αγάπη».

Τι είναι το κύκλωμα «loverboys»

Πρόκειται για εμπόρους ανθρώπων που συνήθως προσπαθούν να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ. Κυρίως «ψαρεύουν» τα θύματα μέσω των social media προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν σεξουαλικά στη συνέχεια.