Ουδέν αντικυβερνητικό ΜΜΕ της χώρας μας μπήκε στον κόπο να σχολιάσει και να αξιολογήσει την πολύ πρόσφατη σημαντική μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο παγκοσμίου φήμης επιστημονικό ιατρικό περιοδικό The Lancet, σύμφωνα με την οποία η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στη χώρα μας κινείται τα δύο τελευταία χρόνια στον μέσο ευρωπαϊκό μέσο όρο και η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτόν τον δείκτη.

 Για τα αντικυβερνητικά ΜΜΕ της χώρας μας, εκείνα τα οποία κατηγορούν όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ για... μεροληψία και... έλλειψη αντικειμενικότητας, σημασία δεν έχει η εν λόγω μελέτη του The Lancet, αλλά η αναπαραγωγή της τρομολαγνείας και του επαναστατικού μηδενισμού, η αναπαραγωγή των δεδομένων της… τελευταίας εβδομάδας σχετικά με τους θανάτους από επιπλοκές της λοίμωξης COVID – 19, η σχετική αντιπαλότητα έναντι όλων των υπολοίπων ΜΜΕ, μία αντιπαλότητα η οποία λειτουργεί (;) ως “ένδειξη συνεπούς επαναστατικότητας” σε ένα ικανό (;) μέρος του ακροατηρίου τους.

 Κι όμως, τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όσο και η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αλλά και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης, έκαναν χθες, Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, εντελώς λιανά όλα τα στοιχεία και τα συναφή επιχειρήματα, τα οποία προκύπτουν από τη μελέτη του The Lancet, μελέτη η οποία συνέκρινε τα τελευταία 11 χρόνια για όλες τις χώρες και όχι μόνο την τελευταία… εβδομάδα.

 Η… βελόνα, όμως έχει κολλήσει, η πολιτική με τους αριθμούς των ανθρωπίνων απωλειών μπορεί να είναι μακάβρια και αποκρουστική, βοηθά, φαίνεται, όμως, τον λαϊκισμό και την τρομολαγνεία. Γι’ αυτό δεν θα πάψει όσο υπάρχει η πανδημία, κι ακόμη πιο μακριά στο χρόνο...