Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι θα τελεστεί η κηδεία του Γιάννη Σκαφτούρου ο οποίος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια.

Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτηση στα social media η κόρη του η οποία ζητά αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για τους τοπικούς φορείς της περιοχής.



Το χρονικό της δολοφονίας και οι έρευνες

Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός ως «Θείος Τζο» στον χώρο του υποκόσμου δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο εξοχικό του στα Δερβενοχώρια, μπροστά στα μάτια των συγγενών του.

Από τη δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης η 22χρονη κόρη του, αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του, επίσης γνώριμος των Αρχών για διάφορα αδικήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές προς τον Σκαφτούρο μέσα σε διάστημα δευτερολέπτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο από τους δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, ενώ ο τρίτος κρατούσε πιστόλι των 9 χιλιοστών. Στη δολοφονία φέρεται να συμμετείχε ένα ακόμη άτομο.

Αναφερόμενος στην υπόθεση ο δικηγόρος του Σκαφτούρου δήλωσε: «Ό,τι γνωρίζω, το γνωρίζω από τα ΜΜΕ κατά κύριο λόγο. Τέσσερις ένοπλοι πήδηξαν τη μάντρα και τον σκότωσαν. Τον είχαν στοχοποιήσει… Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Από το 2002 που ξεκίνησαν τα προβλήματά του, έως και το 2019. Αντιπαλότητες είχε, ωστόσο κάποιων οι αντιπαλότητες λύνονται άσχημα και σε κάποιους καλά. Στη δική του περίπτωση λύθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο. Μία φορά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, και άλλη φορά τώρα, που ήταν μόνος του με τους δικούς του», είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Μαρκουλάκος.

«Για ανθρώπους που έχουν εμπλοκές με το νόμο, έχω μία αρχή, να ρωτάω μόνον αυτά που αφορούν τις εμπλοκές τους και τίποτα παραπάνω. Δεχόμουν αυτά που μου έλεγε και δεν ρωτούσα κάτι παραπάνω. Όταν τον έβλεπα, είχε κάποιους ανθρώπους να τον φυλάνε, αλλά δεν μου είχε πει από ποιον φυλάγεται, ούτε τον ρωτούσα. Τα ισόβια δεν έσπασαν, αλλά αθωώθηκε, όπως και για την απαγωγή Παναγόπουλου», πρόσθεσε.