Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
ΠΑΤΡΑ_-_ΠΑΙΔΙΑ_252462
Ελλάδα

Νέο σοκαριστικό στοιχείο για Πάτρα: Η Τζωρτζίνα θα ζούσε αν οι Αρχές είχαν ακολουθήσει το πρωτόκολλο στον θάνατο της Ίριδας

«Αν πήγαινε αστυνομικός και έβλεπε κάτι περίεργο θα ειδοποιούσε άμεσα τον ιατροδικαστή», επισήμανε ο κ. Μαυροειδάκος

Εγκληματικά είναι τα λάθη που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές στην υπόθεση της Πάτρας , με αποτέλεσμα να χαθούν τρία παιδιά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εάν ΕΚΑΒ, Αστυνομία και ιατροδικαστές λειτουργούσαν βάση πρωτοκόλλου στον θάνατο της Ίριδας, του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη, που βρέθηκε νεκρό μέσα στην κούνια του, τότε η Τζωρτζίνα, ίσως και να είχε ζήσει.

Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η κατηγορία ότι την δολοφόνησε η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.


«Εάν πήγαινε αστυνομικός, θα καλούσε τον ιατροδικαστή»

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από όσα είπε σήμερα στο MEGA, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

«Το Ανθρωποκτονιών έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία, έχουν μπει ιατροδικαστικά στοιχεία στη δικογραφία για τα δύο παιδιά και συγκεκριμένα για την Ίριδα.

Τη μέρα που έφυγε το παιδάκι η Ίριδα ξαφνικά, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, γιατί εάν είχε πάει κάποιος αστυνομικός θα έβλεπε εάν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Από ό,τι λένε αστυνομικές πηγές, δεν πήγε αστυνομικός εκείνη τη στιγμή που ήταν το παιδί και το ΕΚΑΒ του έκανε ανάνηψη, αλλά πήγε την επόμενη μέρα. Εάν πήγαινε αστυνομικός και έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, θα καλούσε επί τόπου τον ιατροδικαστή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο τελευταίος με την σειρά του θα εξέταζε το παιδί και ίσως να προέκυπταν διαφορετικά συμπεράσματα.

Εάν, λοιπόν, είχαν γίνει όλα όπως προβλέπει το πρωτόκολλο σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε η μικρή Τζωρτζίνα μπορεί να ζούσε ακόμη, όπως επισημαίνει ο κ. Μαυροειδάκος.


Για το ιστορικό αναζητήσεων

«Υπάρχουν καταθέσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους.

Παίρνουν εδώ και καιρό καταθέσεις οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες. Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά από το Ανθρωποκτονιών και οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου θα καταπέσουν στο δικαστήριο.

Η ελληνική Αστυνομία έχει βγάλει ανακοίνωση μία φορά, μόνο τη μέρα της σύλληψής της. Οι καταθέσεις συνεχίζονται και περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα άλλα δύο παιδιά», ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, κ. Ματίνα Παγώνη, η οποία μίλησε για την κεταμίνη.

«Σε κάθε κρεβάτι υπάρχει ένα χαρτί που γράφουν οι γιατροί στοιχεία. Ίσως υπάρχουν κάποιοι γιατροί που γράφουν παραπάνω πράγματα και έχουν καταγράψει την κεταμίνη.

Αποδεικνύεται ότι η μητέρα που ήταν στο νοσοκομείο ήξερε για την κεταμίνη. Αυτή η δοσολογία είναι που χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα και ήταν για την τραχειοστομία και γράφεται με ώρα και ημερομηνία. Τα χαρτιά αυτά είναι εμφανή», σημείωσε η κ. Παγώνη.