Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο «νταής» που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό. Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι» αναφέρει στην ανάρτησή του.

«Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.




Νωρίτερα, την ταυτοποίηση του άνδρα που κλώτσησε ένα γατάκι στη θάλασσα, σε ψαροταβέρνα της Αιδηψού την Πρωτομαγιά, για να... διασκεδάσει με την παρέα του, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα social media, κάτι που προκάλεσε και την κινητοποίηση των Αρχών. Έτσι, ο κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε το γατάκι για να πέσει στη θάλασσα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Από την πλευρά του, ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο, αφού πρώτα έγινε δέκτης αντιδράσεων για την πράξη του, επέλεξε να απαντήσει με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις μέσα από στο story στο Instagram, παραθέτοντας και φωτογραφίες του κατοικίδιού του για να αποδείξει ότι... είναι φιλόζωος.

Στην πρώτη του απάντηση ο δράστης βρίζει χυδαιότατα όλους αποκαλώντας τους ξανά και ξανά "μ@@@ες", ενώ καταλήγει να πει πως "για τον π@@@ο είστε ρε μα@@@ες". Στην υποτιθέμενη απάντησή του λέει κάποια στιγμή, "σιγά που το σκοτώσαμε το γατί", ενώ τονίζει πως τα social media έκαναν το θέμα μεγάλο και πως ο ίδιος έχει 20 γατιά. Αρκετή ώρα αργότερα αποφάσισε να σβήσει τα στόρι όπου βρίζει τους πάντες και να ζητήσει συγγνώμη για την κακοποίηση της γάτας, λέγοντας ως δικαιολογία ότι αυτός και η παρέα του είχαν πιει λίγο παραπάνω.

Στη συνέχεια, και μετά την παρέμβαση Θεοδωρικάκου, έκλεισε το προφίλ του στο Instagram, όπως είχαν κάνει από την αρχή τα μέλη της παρέας του.