Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
Ρουλα_Πισπιριγκου_10
Ελλάδα

Καπερνάρος για Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί - Δεν έδρασε μόνη της

«Η κόντρα του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις», επισήμανε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης

Με κομμένη την ανάσα συνεχίζει να παρακολουθεί η κοινή γνώμη την εξέλιξη της υπόθεσης της Πάτρας , ενώ αναμένονται τα τελικά πορίσματα για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως αυτήν τη στιγμή επιχειρείται να γίνει διερεύνηση τοξικολογικού τύπου από τους ιστούς και όχι από βιολογικά υγρά και η διαδικασία αυτή απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος για την υπόθεση.

«Πιστεύω ότι θα υπάρξουν νεότερα δεδομένα που θα προστεθούν στα προηγούμενα για να αποδοθεί η αλήθεια στη δεύτερη έκθεση. Αν έχουμε δύο ισότιμες εκθέσεις, θα είναι δύσκολο να αποφανθεί η δικαιοσύνη για το τι έγινε. Θα γίνουν νέες ιστοπαθολογικές εξετάσεις. Θα γίνει μεγαλύτερος αριθμός τομών στην καρδιά, γιατί η αιτία θανάτου στο δεύτερο παιδί αφορά σε αγενεσία φλεβοκόμβου. Για να μπορούμε να απεγκλωβιστούμε από αυτό θα πρέπει να βρεθεί τελικά ο φλεβόκομβος για να αποκλειστεί ως πιθανός μηχανισμός που προκάλεσε τον θάνατο. Μόνο έτσι θα αποδείξουμε ότι ο θάνατος της Ίριδας είναι ανθρωποκτονία», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Ακόμα, ο κ. Γαλεντέρης σημείωσε πως ο ίδιος πιστεύει ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία, καθώς «οι αιτίες που έχουν αποδοθεί δε στέκουν».

Σχετικά με την Τζωρτζίνα, ο κ. Γαλεντέρης ανέφερε ότι το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί η πορεία της κεταμίνης, πώς δηλαδή την προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη.


«Δεν τα έκανε μόνη της»

Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση στα εγκληματολογικά χρονικά δεν υπάρχει ισχυρισμός της μάνας για ανθρωποκτονία έστω από αμέλεια από ιατρικό προσωπικό και ακόμα δεν έχει σκεφτεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη είτε αστικά είτε ποινικά για να βρει το δίκιο της.

«Αυτό σημαίνει αυτό που λέει ότι φταίνε οι γιατροί είναι απύθμενο ψέμα. Δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι ότι σου σκότωσαν το παιδί και να λες “τι να κάνουμε; Άνθρωποι είμαστε” »,υπογράμμισε.

Ακόμα, σημείωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «κοροϊδεύει τον κόσμο» και δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα, καθώς υπάρχουν «ενδείξεις σοβαρές».

«Ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται ποτέ να αποφυλακιστεί μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Η κατηγορούμενη δεν τα έκανε μόνη της», ανέφερε.

Για το θέμα της Πάτρας τοποθετήθηκε και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος επανέλαβε πως η κόντρα του ζευγαριού θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν κι άλλα εντάλματα σύλληψης σε πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος της Πισπιρίγκου.

«Τις πρώτες μέρες ο Δασκαλάκης είπε ότι έχει κρυφούς άσσους στο μανίκι του. Αυτούς τους άσσους γιατί δεν μας τους παρουσιάζει;», διερωτήθηκε σκωπτικά.