Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις της υπόθεσης θανάτου των παιδιών από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει νέο αίτημα, καθώς η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη δεν είναι ίδια με αυτή που κυκλοφορεί παράνομα.

Σύμφωνα με το Star, το αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί, αν πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς.

Η ταυτότητα της κεταμίνης θα λύσει το μυστήριο της πορείας της. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης, που επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», σημείωσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.

Σημειώνεται ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη, που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως επεσήμανε στο Star η καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεϊνη.

Άρχισαν οι καταθέσεις των γιατρών από το νοσοκομείο του Ρίου

Μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, άρχισαν οι καταθέσεις του ιατρικού προσωπικού του Ρίου στην 18η ανακρίτρια. Τα άτομα αυτά,  ήταν παρόν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022.

Συνολικά, θα καταθέσουν 16 άτομα. Σήμερα το πρωί κατέθεσαν τέσσερις νοσηλεύτριες και μία παιδίατρος

Η παιδίατρος κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις δύο μικρές δόσεις κεταμίνης, που έλαβε η μικρή Τζωρτζίνα κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο του Ρίου, επτά μήνες πριν από το θάνατό της.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου περιέγραψε και τη συμπεριφορά της μητέρας που ρωτούσε και σε αυτό το νοσοκομείο για κάμερες και ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο.