Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
papas
Ελλάδα

Καλλιθέα: Σοκάρει το βίντεο με τη χυδαία επίθεση παπά σε τρανς γυναίκα που πήγε στο συσσίτιο

«Είσαι πλάσμα του διαβόλου», της είπε ο παπάς

Σοκάρει το βίντεο με τη χυδαία λεκτική επίθεση εξαπέλυσε παπάς προς μια τρανς γυναίκα , η οποία είχε όλα τα απαραίτητα χαρτιά για το συσσίτιο.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ιερέας της εκκλησίας αρνήθηκε να της προσφέρει φαγητό, αποκαλώντας τη «άντρα με β@@@ά».

Η χυδαία και σεξιστική επίθεση του παπά προς την τρανς γυναίκα, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε έρευνα για το περιστατικό.


«Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου»

Η ίδια η τρανς γυναίκα μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA και εξιστόρησε όλο το διάλογο που εκτυλίχθηκε, την ώρα της διανομής του συσσιτίου.

«Πήγα, όπως συνήθιζα επί 15 ημέρες, να πάρω το συσσίτιό μου. Εκείνη την ημέρα μου είπαν οι γυναίκες που φροντίζουν για το συσσίτιο ότι θέλει να με δει ο παπάς της ενορίας. Με ρωτάει “έχεις καταθέσει τα χαρτιά σου;”, του λέω “φυσικά”, με ρώτησε μετά “τι φορολογική δήλωση έχεις;” και του είπα “αυτή που χρειάζεται για να έχω το συσσίτιο”.

Μετά με ρωτάει “είσαι άντρας ή γυναίκα;” και του είπα “τι σημασία έχει;”. Μετά με ξαναρώτησε και του είπα ότι είμαι τρανς. Και μου είπε “άκουσε να δεις, αυτή είναι η τελευταία φορά που το παίρνεις, γιατί είσαι άντρας με β@@@ά. Άμα θέλεις βγάλε τα β@@@ά σου, γίνε άντρας και θα έρχεσαι να παίρνεις το συσσίτιο. Εσύ δεν είσαι άνθρωπος, είσαι πλάσμα του διαβόλου”.

Και εγώ του είπα μετά “και τι να κάνω; Για να έρχομαι εδώ, σημαίνει ότι έχω ανάγκη”. Μου είπε ότι “αν θες να αυξήσεις τα εισοδήματά σου, να πας να γίνεις πόρνη”. Εγώ ζήτησα πάλι το συσσίτιό μου και μου το αρνήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή.

«Πήγα στην αίθουσα και ήταν άλλοι 3 παπάδες και τους ρώτησα γιατί δεν μου δίνουν το συσσίτιό μου. Αφού μου είπε ξανά την ατάκα για τα β@@@ά, του είπα ότι “εγώ θα τα βγάλω, αφού πρώτα βγάλεις εσύ τα ράσα σου”», πρόσθεσε.


Όλο το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα, όταν η τρανς γυναίκα, έχοντας τα απαραίτητα χαρτιά, πήγε στο συσσίτιο της εκκλησίας για να πάρει φαγητό, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω ανεργίας.

Όπως είχε εξηγήσει και η δικηγόρος της, παρά το γεγονός ότι υπάρχει δικαστική αναγνώριση φύλου, υπάρχει κώλυμα με τις διαδικασίες έκδοσης νέας ταυτότητας λόγω κοροναϊού.

Την ώρα που πήγε να παραλάβει το φαγητό, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία της δεν ήταν συμβατά με την εμφάνισή της και τότε ο παπάς ξεκίνησε να της επιτίθεται.