ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη
ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
gikas_mayiorkinis1
Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Πότε θα «πέσουν» οι μάσκες - Τι ισχύει για τις ευάλωτες ομάδες (Βίντεο)

Τι ανέφερε για τις μεταλλάξεις της Όμικρον στην Αφρική

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης και τοποθετήθηκε επί των μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό ενώ εστίασε στις μάσκες και στο πότε αυτές θα «πέσουν».

Ο κ. Μαγιορκίνης αρχικά δήλωσε πως όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Οι ειδικοί παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία βελτιώνονται, προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες.

Μία πρώτη ημερομηνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου.

«Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση», δήλωσε.

«Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο