Νέα δικαίωση για τον Σάμπυ Μιωνή αποτελεί η απόφαση που έλαβε υπέρ του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (584/2022) σχετικά με την αγωγή που είχε καταθέσει κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο έκρινε ότι οι εταιρίες του κ. Γιάννη Φιλιππάκη απαλλοτρίωσαν το μόνο περιουσιακό στοιχείο που είχαν στην ιδιοκτησία τους, με αποκλειστικό στόχο να μην καταβάλλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) στον κ. Σάμπυ Μιωνή. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ποσό είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του κ. Μιωνή.

Μετά την πρόσφατη δικαστική απόφαση σε βάρος της δημοσιογράφου  Γιάννας Παπαδάκου, η οποία επίσης προσπάθησε να αποφύγει την εξόφληση νόμιμης απαίτησης του κ. Μιωνή μέσω εικονικής πώλησης περιουσιακών της στοιχείων, σειρά έχουν οι εταιρείες του κ. Γιάννη Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία.

Στο πλαίσιο της απόφασής του, το Δικαστήριο διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου ΑΕ στην Εστία Επενδυτική, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Γιάννη Φιλιππάκη και του κ. Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.

Μετά την πολυετή και καλά οργανωμένη επιχείρηση που στόχο είχε την ηθική, επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τόσο του κ. Σ. Μιωνή, όσο και των κυρίων Σ. Παπασταύρου και Α. Μεταξά, έφτασε η ώρα της δικαίωσης. Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας, ενάντια σε όσους επιχείρησαν να «παίξουν» με τους θεσμούς και να «εργαλειοποιήσουν» ακόμη και την ίδια τη Δικαιοσύνη, σε μια προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου, ο κ. Μιωνής δήλωσε:

«Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της.

Η δικαίωσή μου είναι ηθική. Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».