Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Ελλάδος, Γρηγόρης Λέων και τοποθετήθηκε επί των νέων εξελίξεων στο θρίλερ της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πόρισμα των ιατροδικαστών για την υπόθεση, το οποίο και αναμένεται, αναφέρει ότι η ουσία κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα δε χορηγήθηκε στη διάρκεια της ανάνηψης, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή όταν έσπευσαν οι γιατροί της ΜΕΘ να της κάνουν ανάνηψη.

Οι ίδιες πληροφορίες από ιατροδικαστικούς κύκλους σημειώνουν ότι το πόρισμα θα αναφέρει ότι από την ώρα που χορηγήθηκε η κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα χρειάστηκαν από 6 έως 10 λεπτά μέχρι το παιδί να φύγει από τη ζωή.
«Φαίνεται ότι καταρρίπτεται πλήρως ότι η χορήγηση της κεταμίνης στη Τζωρτζίνα έγινε από γιατρούς κατά τη νοσηλεία της»

«Είναι ένα πόρισμα που αναμένουμε. Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες φαίνεται ότι καταρρίπτεται πλήρως ο ισχυρισμός ότι η χορήγηση της κεταμίνης έγινε από γιατρούς κατά τη νοσηλεία του παιδιού. Θα πρέπει το πόρισμα να συνδυαστεί με τις μαρτυρίες των γιατρών και τα δεδομένα από το νοσοκομείο, και νομίζω ότι όλα μαζί θα επιβεβαιώσουν ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είχε ως αιτία εξωγενή παράγοντα από κάποιο δράστη, προφανώς από τον άνθρωπο που έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές για το συγκεκριμένο θέμα», σχολίασε ο κ. Λέων.

«Όταν μιλάμε για το ανώτερο σημείο της δράσης της κεταμίνης στα 20 λεπτά, μιλάμε για θεραπευτική συγκέντρωση. Όταν μιλάμε για τεράστιες συγκεντρώσεις, ο χρόνος δράσης έρχεται πολύ πιο σύντομα και μιλάμε για τοξικές συγκεντρώσεις που επηρεάζουν και το καρδιαγγειακό και το αναπνευστικό σύστημα», εξήγησε ο ίδιος.

«Για να βγάλουμε το οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα θα πρέπει να έχουμε τις επίσημες εκθέσεις στα χέρια μας. Ακούστηκε από την υπεράσπιση ότι έχουν βάλει τεχνικούς συμβούλους γιατί αμφισβητούν τα ευρήματα και τα πορίσματα. Στη Τζωρτζίνα δεν έχουμε κάποιο πόρισμα. Το μόνο που έχει ακουστεί δημόσια είναι ότι υπάρχει η κεταμίνη. Με αυτό δε μπορείς να συντάξεις τεχνική έκθεση», κατέληξε ο κ. Λέων.

Δείτε το σχετικό βίντεο