Μετά το θάνατο της δεύτερης κόρης του Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει εγκαταλείψει πια τη συζυγική εστία και βρίσκεται στα μαχαίρια με τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ξαφνική ασθένεια της Τζωρτζίνας, λίγες ημέρες αργότερα, τον κάνει να κατεβάσει λίγο τους τόνους και να βάλει πια σε δεύτερο πλάνο την εξωσυζυγική σχέση της γυναίκας του.

Κύριο μέλημά του ήταν τότε η κατάσταση της υγείας της πρωτότοκης κόρης του, καθώς τον ανησυχούσε το γεγονός ότι το παιδί είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, μετά από φερόμενα επεισόδια σπασμών. Αυτό που προκαλεί εύλογο προβληματισμό είναι ότι στα μηνύματα που αντάλλαξε με τη σύζυγό του, την πρώτη εκείνη ημέρα νοσηλείας της μικρής, για άγνωστους λόγους είχε απευθύνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου την εξής ερώτηση: «Έχει άλλους μέσα στο δωμάτιο;»

Κι ενώ οι έρευνες γύρω από το θρίλερ των θρίλερ της Πάτρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι διάλογοι-φωτιά του ζευγαριού, όπως προέκυψαν μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 33χρονης κατηγορούμενης, ρίχνουν φως στην υπόθεση που συγκλονίζει τη χώρα, ενώ κάποια σημεία τους συνδέονται και με τις αναζητήσεις που φέρεται να είχε κάνει η Πισπιρίγκου γύρω από ουσίες που σκοτώνουν.

Στις 8 Απριλίου του 2021, τρεις ημέρες πριν από την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας, στις 5.56 το απόγευμα η κατηγορούμενη είχε στείλει μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη: Τώρα έκαναν καρδιογράφημα πάλι και έφεραν και ένα φάρμακο στο συρτάρι. Μου είπαν για ώρα ανάγκης. Θα το γκουγκλάρω να δω τι είναι.

Μάνος: Έχει άλλους μέσα στο δωμάτιο;

Ρούλα: Όχι.

Ρούλα: (18.23) Η κρέμα είναι αντιεπιληπτική, σαν υπόθετο πρέπει να είναι, γενικά για το νευρικό σύστημα.

Μάνος: Το γκούγκλαρες; Πώς λέγεται αφού εγκεφαλικά βγήκε μία χαρά το παιδί. Κοίτα μην του δώσουν τίποτα έτσι. Έτσι κάναν και στο «Ελπίδα».

Ρούλα: Έφεραν στο «Ελπίδα» φάρμακο στο συρτάρι και μας είπαν μην το πειράξουμε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπαμ», στις 8 Απριλίου 2021, στις 18:22, η 33χρονη μπήκε σε γνωστή ιστοσελίδα φαρμακευτικών σκευασμάτων, αναζητώντας διαζεπάμη, ενώ ακολούθησε ένα λεπτό αργότερα η ίδια αναζήτηση της ίδιας ουσίας στον ίδιο ιστότοπο. Από την τοξικολογική εξέταση με ημερομηνία 14/4/21 στο αίμα της Τζωρτζίνας, που ελήφθη μετά την ανακοπή που υπέστη, διαπιστώθηκαν βενζοδιαζεπίνες σε συγκέντρωση 371ng/ml.

«Η διαζεπάμη ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Αυτές οι ουσίες έχουν ηρεμιστική δράση, σε ύπνωση εάν χορηγηθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα. Κάτω από συγκεκριμένους λόγους χορηγούνται στα παιδιά και με μεγάλη προσοχή. Έχει ενδιαφέρον εάν η αναζήτηση προηγείται της λήψης», είπε στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 9 Μαϊου 2022