Αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων υποβλήθηκε στην Ανακρίτρια Σπάρτης, για τον 52χρονο από τη Μονεμβασιά, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ έπεσε με το όχημά του πάνω στο δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν δύο 77χρονοι και στη συνέχεια τους παρέσυρε σε απόσταση 200 - 250 μέτρων.

Ο κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Σκάλας Λακωνίας και ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται να υποβληθεί σε εξέταση από ψυχίατρο, καθώς πιστεύει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα.


Το απόγευμα της Τετάρτης ο 52χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί.



Ως μία «τραγωδία με τρία θύματα» χαρακτήρισε το σοκαριστικό τροχαίο στη Μονεμβασιά ο συνήγορος του 52χρονου, Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει απολύτως λανθασμένη την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού η υπόθεση αφορά ένα τροχαίο ατύχημα με δράστη εντελώς ακαταλόγιστο, «που θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Ωστόσο, ο 52χρονος αρνείται να υποβληθεί στα ψυχιατρικά τεστ καθώς πιστεύει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, και αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης.