Την 10ωρη απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου σχετικά με την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, σχολίασε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Χρειάστηκε 10 ώρες απολογία για να δηλώσει ότι είναι ένας αδίστακτος δολοφόνος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας, προσθέτοντας πως αυτό έγινε «με ξεδιαντροπιά, γιατί “έδωσε” την γυναίκα του, την άτυχη Καρολάιν που πια δεν ζει».

«Νόμιζα στην φυλακή θα είχε πάρει μαθήματα υποκριτικής, αλλά τελικά βγήκε χειρότερος ηθοποιός», επισήμανε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, επισημαίνοντας πως «λέει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν ξέρει και τον καταριέται. Ο κόσμος και ξέρει και γνωρίζει και το σωστό ρήμα είναι ότι τον απεχθάνεται».

«Γεμίσαμε “Μπάμπηδες”. Αυτός στην Καβάλα δεν είναι ένας “Μπάμπης”; Ένας αδίστακτος δολοφόνος που προσπαθεί τώρα να δικαιολογήσει τι; Η βιτριολού δεν είναι “Μπάμπης”; Ξέρετε γιατί γεμίσαμε; Γιατί δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε για την διαταραχή προσωπικότητας, δεν είναι άρρωστοι, οι “Μπάμπηδες” έχουν πλήρη επίγνωση και συνείδηση», υπογράμμισε ο κ. Σούρας.

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο το καινούργιο σύνδρομο, το “Σύνδρομο των Γλυκών Νερών”», τόνισε.

Ο ψυχίατρος είπε ακόμη πως «μπορούμε να προλάβουμε “Μπάμπηδες” όταν ενεργοποιείται η οικογένεια», ενώ για τον δολοφόνο της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά τόνισε πως «δεν έχει μετανιώσει. Είναι αδίστακτος δολοφόνος. Είναι εύκολο να ζητήσω 200 “συγγνώμη”. Νόμιζα ότι θα βγει καλύτερος ηθοποιός, βγήκε χειρότερος».

Στην εκπομπή μίλησε νωρίτερα και ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννίδης είπε μεταξύ άλλων πως στη μαραθώνια απολογία του, ο κατηγορούμενος «έκανε λόγο για μια πράξη ομολογημένη» και ότι «δεν ζήτησε να αποφύγει τις συνέπειες. Θα τιμωρηθεί και πρέπει να τιμωρηθεί».

Ωστόσο, επισήμανε πως «είναι δεδομένη η αγάπη που έτρεφε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την Καρολάιν», σημειώνοντας πως στην δεκάωρη απολογία του «οι 9 στις 10 κουβέντες αφορούσαν την Καρολάιν».