Επίλογος σε μία ακόμη ιστορία που δεν μπορεί να τη συλλάβει ανθρώπινος νους γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την καταδίκη ενός 59χρονου πατριού και της νεαρότερης μητέρας τεσσάρων κοριτσιών.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε ποινές 8,5 και 7,5 ετών κάθειρξης, με την έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, στους δύο σατανικούς γονείς, καθώς, κυρίως με την καθοδήγηση του πατριού, επιδίδονταν σε καθημερινά μαρτύρια σε βάρος των κοριτσιών, ηλικίας σήμερα 17, 15, 10 και 8 ετών.

Τα τέσσερα κορίτσια ζούσαν υπό καθεστώς φρικτής εκμετάλλευσης, συνεχούς τιμωρίας, σε αηδιαστικές και απάνθρωπες συνθήκες. Το μαρτύριο των παιδιών ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, όταν μετά το χωρισμό της μητέρας από το βιολογικό πατέρα, η γυναίκα παρατούσε τα παιδιά στα πάρκα και ενίοτε τα έστελνε να ζητιανέψουν.

Εκείνη την περίοδο η μητέρα γνώρισε τον 59χρονο σήμερα άνδρα, αποφάσισαν να μείνουν μαζί και η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο. Εκεί ο νέος… πατριός κακοποιούσε συστηματικά τα τέσσερα κορίτσια, ασκώντας λεκτική και σωματική βία σε βάρος τους.

Τις υποχρέωνε να επιδεικνύουν το γυμνό σώμα τους και να πλένονται μπροστά στη μητέρα και σε δύο φίλους του που έμεναν μαζί τους, τις κλείδωνε σε ένα δωμάτιο με τις ώρες χωρίς φαγητό και νερό, ενώ στο σχολείο δεν είχαν καθημερινή παρουσία.

Οι καθηγητές φέρονται να ενημέρωσαν την Πρόνοια, ωστόσο τότε άρχισε το… κρυφτούλι, αφού ο πατριός απειλούσε με φρικτά βασανιστήρια σε περίπτωση που τα παιδιά δεν έδειχναν χαρούμενα. Μόνο η μεγαλύτερη βρήκε το θάρρος να καταγράψει το κολαστήριο και απέστειλε το γράμμα σε παιδοψυχολόγο.

Από τη μαρτυρία αυτή προέκυψαν τα… χίλια μύρια: Τα κορίτσια υπέφεραν από ξυλοδαρμούς με χτυπήματα στο πρόσωπο σε σημείο που να ματώνουν. Ανατριχιάζει το καταγγελλόμενο γεγονός πως ο 59χρονος εναπόθετε κόπρανα σε πιάτο και απειλούσε να τα ταΐσει στη μικρότερη, σε περίπτωση που οποιαδήποτε μιλούσε για όσα βίωναν μέσα σε αυτό το σπίτι.

Πλέον τα τέσσερα κορίτσια ζουν με το βιολογικό τους πατέρα, καθώς σε εκδίκαση για την επιμέλεια των παιδιών το δικαστήριο έκρινε πως είναι ο μοναδικός κατάλληλος για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Απ’ ό,τι αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τα τέσσερα παιδιά έχουν πλέον μία ήρεμη κανονικότητα με τακτική παρουσία στο σχολείο.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 12 Μαϊου 2022