Η ένωση ζωοπαραγωγών και εκτροφέων κατήλθε σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας στα κατεχόμενα , τόσο έξω από το λεγόμενο «προεδρικό μέγαρο», όσο και έξω από την «κυπριακή εταιρεία γαλακτοκομικής βιομηχανίας».

Έξι άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ τους είναι και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων, Μουσταφά Ναιμογλουλαρί.

Οι διαμαρτυρόμενοι κτηνοτρόφοι ήθελαν να ρίξουν κοπριά που μετέφεραν σε σακιά με τα αγροτικά τους οχήματα και στα δύο σημεία.

Οι 6 οδηγήθηκαν στο λεγόμενο «αρχηγείο αστυνομίας» και μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Βγαίνοντας από το κτίριο, ο κ. Ναϊμογλουλαρί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «συνεχίζουμε την διαμαρτυρία».

Οι 4 από τους 6 συνελήφθησαν στο «προεδρικό» μέγαρο και οι άλλοι 2 στο κτίριο της «εταιρείας γαλακτοκομικής βιομηχανίας», με την κατηγορία πως ρίχνοντας την κοπριά στον δρόμο, προκάλεσαν ανησυχία.

Η σύλληψη του Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί έγινε την ώρα που δημοσιογράφοι μετέδιδαν ζωντανά σε ιστοσελίδες τα όσα λάμβαναν χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγροτικό όχημα με την κοπριά δεν είχε πλησιάσει την εξωτερική καγκελόπορτα του «προεδρικού» μεγάρου, η οποία ήταν κλειστή.

Την έναρξη εκδηλώσεων διαμαρτυρίας είχε προαναγγείλει σήμερα ο κ. Ναϊμογλουλαρί, με δηλώσεις του στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» λέγοντας ότι δεν έχουν συνομιλητή για να λύσουν τα προβλήματά τους και σημείωσε ότι το μεγαλύτερο είναι η αύξηση τιμής στις ζωοτροφές.

«Ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορεί να συμβούν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα προβούν σε ευρύτερες κινητοποιήσεις.