Δεξαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του όταν τουρκικό μαχητικό διεμβόλισε το F-16 στο οποίο επέβαινε, κατά τη διάρκεια αερομαχίας.

Θεοδωρικάκος: Ένας ακόμα Ίκαρος στο πάνθεον των ιπτάμενων ηρώων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο twitter σήμερα έγραψε: «23 Μαΐου 2006. Ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης 35 ετών από τον Κάστελλο Ρεθύμνης πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 4 χρόνων πέφτει υπέρ πατρίδος κοντά στην Κάρπαθο. Ένας ακόμα Ίκαρος στο πάνθεον των ιπτάμενων ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχες στο Αιγαίο».



Παναγιωτόπουλος για τα 16 χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Ηλιάκη

«16 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο ήρωας της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστας Ηλιάκης έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την Πατρίδα. Υποκλινόμαστε στην ανδρεία που τον διέκρινε, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Ελλάδας δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Αθάνατος!».

Αυτό έγραψε στον προσωπικό λογιαριασμό του στο twitter και στο Facebook ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τις σημερινές εκδηλώσεις στην Κάρπαθο για τη συμπλήρωση 16 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έπεσε στον βωμό του καθήκοντος κατά τη διάρκεια αναγνώρισης σχηματισμού τουρκικών αεροσκαφών που είχε εισέλθει χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών.



Φλώρος: «Τέτοιοι Έλληνες φυλάττουν την Πατρίδα και Σήμερα και Πάντα»

Στην ανάρτησή του, ο Στρατηγός και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρει: «Ο Κώστας σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια πέρασε στο Πάνθεον των Χρυσών Φυλάκων του Έθνους... Τέτοιοι Έλληνες φυλάττουν την Πατρίδα και Σήμερα και Πάντα!!!Αυτό το Έθνος θα ζήσει αιώνια! ΑΘΑΝΑΤΟΣ».