Άφαντος παραμένει ο τρίτος μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς επιμένει να μην εμφανίζεται για να καταθέσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά του ανθρώπου που υποστηρίζει ότι τον βίασε.

Σήμερα Τρίτη η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση του τέταρτου καταγγέλλοντα, στον οποίο αναμένεται να υποβάλει ερωτήσεις η υπεράσπιση.

Ο τρίτος μηνυτής στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη πριν από τρία 24ωρα μίλησε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι» και εξήγησε τους λόγους μη εμφάνισης του στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.




Ο μάρτυρας εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης του στις δικαστικές αρχές, διέρρευσαν τα στοιχεία της ταυτότητας του και η διεύθυνση του και υποστήριξε ότι δέχεται απειλές.

Μάλιστα υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει εκτός Αθηνών.

«Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, όπως το τηλέφωνο μου και η διεύθυνση κατοικίας μου, με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημα μου, καθώς και μία επίθεση από άγνωστο σ’ εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ με σιγουριά να πω ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από την πλευρά του κατηγορούμενου ή τυχαίο συμβάν» ανέφερε ο μάρτυρας στην εκπομπή.

Ο καταγγέλλων, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για μην παρίσταται ο δικηγόρος του στη δίκη προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, τονίζει ότι νοσεί από κορονοϊό και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.




«Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσω μέσω του συνηγόρου μου να γίνει η κατάθεση μου κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης εάν αυτό είναι εφικτό» τόνισε μιλώντας στο Mega.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, πληρεξούσιος δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, επισήμανε μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του: «Τονίζουμε ότι τόσο ο κ. Λιγνάδης όσο και εμείς ως πληρεξούσιοί του αμφισβητούμε, μετά τα όσα έχουν συμβεί με το συγκεκριμένο πρόσωπο και το δικηγόρο του, ότι αυτός είναι που έκανε την καταγγελία εις βάρος του κου Λιγνάδη, γιατί, αν ήταν αυτός, για ποιο λόγο δεν έκανε αυτή την εμφάνιση μέσω του δικηγόρου του; Εκτός αν ο δικηγόρος του δεν τον εκπροσωπούσε πράγματι».

Σήμερα, η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται να ζητήσει να καταθέσει στη δίκη η δημοσιογράφος στην οποία μίλησε ο καταγγέλλων.