Για δύο ανθρωποκτονίες κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή παραπέμπεται να δικαστεί ο 40χρονος διανομέας Θανάσης Μυλωνάς, που τον Νοέμβριο του 2021 είχε δολοφονήσει με 42 μαχαιριές την 75χρονη νονά του, στον Βόλο.

Η σύλληψη του 40χρονου είχε αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη καθώς το DNA του οδήγησε στην εξιχνίαση μιας ακόμα στυγερής δολοφονίας, που είχε γίνει με παρόμοιο τρόπο στη Ν. Ιωνία και παρέμενε άλυτη επί 12 χρόνια. Όπως αποδείχτηκε, ο Θανάσης Μυλωνάς είχε σκοτώσει με 20 μαχαιριές και τη μητέρα του ίδιου του του δικηγόρου, ο οποίος παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή.

Πλέον, ο Μυλωνάς, πατέρας δύο μικρών παιδιών, κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, τόσο για τη δολοφονία της ηλικιωμένης νονάς του Ευθαλίας Αβραμίδου-Αλεξούλη όσο και για το φόνο της 69χρονης Νίκης Μηλίνη-Τσιρογιάννη, τον Αύγουστο του 2009.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, φέρεται να απορρίπτεται ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και σκότωσε την άτυχη Αβραμίδου υπό την επήρεια ναρκωτικών. Κι αυτό γιατί από τα στοιχεία προέκυψε ότι η 75χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε όταν αρνήθηκε να του δώσει 2.000 ευρώ που φέρεται να της ζήτησε ο κατηγορούμενος για να καλύψει χρέη του από τον τζόγο. Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα της ηλικιωμένης γυναίκας είχε βρεθεί στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου τη μετέφερε ο βαφτισιμιός της τυλιγμένη με κλινοσκεπάσματα.

Όσον αφορά στην 69χρονη Νίκη Μηλίνη, ο 40χρονος εξακολουθεί να αρνείται ότι ήταν εκείνος ο δολοφόνος της, που μέσα στο σπίτι της τη μαχαίρωσε 20 φορές, ωστόσο, φαίνεται να τον καίει το γενετικό του υλικό που εντοπίστηκε στα νύχια του θύματος καθώς και σε ένα μπολάκι παγωτού που είχε βρεθεί στην κουζίνα. Ο Μυλωνάς γνωριζόταν με την άτυχη γυναίκα καθώς εκείνη την εποχή έμενε στο σπίτι των παππούδων του, το οποίο βρισκόταν στην ίδια πολυκατοικία που διέμενε και το θύμα. Μάλιστα η γυναίκα φέρεται να τον γνώριζε αρκετά καλά και δεν αιφνιδιάστηκε από την είσοδό του στο σπίτι της και για το λόγο αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Μέσω αυτής της σχέσης είχε γνωρίσει και το δικηγόρο Γιάννη Μηλίνη, γιο της 69χρονης, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπισή του όταν ο 40χρονος ομολόγησε το φόνο της νονάς του, χωρίς να φαντάζεται τα όσα θα ακολουθούσαν.

Μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη ότι ο γιος της κατηγορείται για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων γυναικών, η μητέρα του Θανάση Μυλωνά είχε δηλώσει ότι είχε ξεγράψει το γιο της. «Όπως τα έκανε να τα λουστεί. Δεν θέλω να με ρωτήσετε τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει. Τον έχω ξεγράψει» είχε πει. Ο 40χρονος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού.


Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27 Μαϊου 2022