Πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες γύρω από το φερόμενο ως έγκλημα του αιώνα στην Πάτρα δημιούργησαν οι απίστευτες σκηνές που διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή μέσα στο σπίτι όπου άλλοτε έμενε η οικογένεια Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Το διώροφο της οδού Μπιζανίου έφερε ίχνη διάρρηξης καθώς το τζάμι της κεντρικής εισόδου ήταν σπασμένο, ενώ, σύμφωνα με τους δικηγόρους των κληρονόμων της 69χρονης ιδιοκτήτριας Ευγενίας Κούτρα, σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν οι ίδιοι μπήκαν στο εσωτερικό του δεν χρησιμοποίησαν κλειδί.

Η εισβολή αυτή των Ανδρέα Θεοδωρόπουλου και Κωνσταντίνου Λέων στο ακατοίκητο σήμερα κτίσμα προκάλεσε την οργή του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, που προχώρησαν στην κατάθεση μηνύσεων.

Ωστόσο, το γεγονός ότι μέσα στην οικία βρέθηκε σχολική τσάντα της 9χρονης Τζωρτζίνας και άλλα έγγραφα (τα οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκαν) σχολιάστηκε αρνητικά από τον απόστρατο ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. Θανάση Κατερινόπουλο, ο οποίος όχι μόνο έκανε λόγο για εγκληματικές παραλείψεις των αστυνομικών, αλλά άφησε αιχμές ότι κάτι άλλο συμβαίνει στην έρευνα της υπόθεσης. Όπως είπε «είναι τραγικές και εγκληματικές παραλείψεις αυτών των ανθρώπων που κλήθηκαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Πρέπει να ξαναγίνει έρευνα από την αρχή σε όλους τους χώρους, ακόμα κι εκεί που έμενε η σπιτονοικοκυρά». Ο ίδιος σχολιάζοντας λάθη και παραλείψεις που έχουν παρατηρηθεί στις έρευνες, είπε χαρακτηριστικά: «Ένα λάθος, δεύτερο λάθος, τρίτο λάθος, ε, δεν μπορεί να είναι όλα λάθη! Κάτι δεν πάει καλά».

Την Παρασκευή προκλήθηκε αλαλούμ όταν οι δικηγόροι των συγγενών της σπιτονοικοκυράς εισήλθαν στο σπίτι, πριν καν εκδοθεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι ίδιοι ζητώντας τα κλειδιά της οδού Μπιζανίου (σ.σ. αναμένεται σήμερα).

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος βρέθηκε αργά τη νύχτα της Παρασκευής στο σπίτι μαζί με συνεργάτη του, ενώ βγαίνοντας είχε στα χέρια του μια στοίβα από έγγραφα. Σύμφωνα με την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο συγκεκριμένος δικηγόρος απέσπασε από το σπίτι και τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, με τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Λέων είπε πως όταν έφυγαν από το διαμέρισμα του 1ου ορόφου της οδού Μπιζανίου, η τσάντα με τα γράμματα και τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας ήταν εκεί. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε κατ’ αγνώστων ο πατέρας του κοριτσιού, η τσάντα έχει εξαφανιστεί καθώς, όπως αποκαλύπτεται, κάποιοι μπαινόβγαιναν στο σπίτι από τις 3:30 το μεσημέρι της Παρασκευής έως και τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, αφαιρέθηκαν και τα προσωπικά έγγραφα του 30χρονου. Στη μήνυση διευκρινίζεται ότι η τσάντα που χάθηκε ήταν αυτή με τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που είχε ζητήσει η ανακρίτρια.

Την ίδια ώρα, σε τετράδιο της Τζωρτζίνας βρέθηκε ένα παλαιότερο σημείωμα του παιδιού που περιέγραφε τα όσα ένιωθε εκείνη τη στιγμή για τη μητέρα του. Έγραφε συγκεκριμένα: «Μαμά είσαι κακιά, καρδούλα μαμά όχι, εγωίστρια» ενώ συμπλήρωνε: «Επειδή θα έρθει η Χαρούλα».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 30 Μαϊου 2022