Συγκλονιστική η αναφορά του καθηγητή Πνευμονολογίας, Παναγιώτη Μπεχράκη, για τη διάγνωση και την έκβαση του καρκίνου του πνεύμονα, ο οποίος αποτελεί, όπως σημείωσε ο ίδιος, ότι «είναι ο δεύτερος στην κατάταξη ως αιτία θανάτου διεθνώς, μετά τον καρκίνο του μαστού».

Ο καθηγητής συμεμετείχε στο πάνελ των ομιλητών της συνέντευξης Τύπου, την οποία διοργάνωσε σήμερα το πρωί το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με αφορμή την 31η Μαϊου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μπεχράκης αναρωτήθηκε ρητορικώς: «Γιατί πεθαίνουν ακόμη οι άνθρωποι από καρκίνο του πνεύμονα;». Ο ίδιος έδωσε επίσης τη συγκλονιστική απάντηση: «Ο λόγος για τον οποίον πεθαίνει πλέον κανείς από καρκίνο του πνεύμονα είναι μόνον η καθυστερημένη διάγνωση»…

Η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί στη θεραπεία από τον καρκίνο του πνεύμονα και, συνεπώς, στην ανάκτηση της υγείας, επισήμανε ο Παναγιώτης Μπεχράκης.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, έκανε λόγο για τη χρήση της νέας ιατρικής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης στην πρόληψη και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι νέες ιατρικές τεχνολογίες εισηγούνται και «ξεκλειδώνουν» τεράστιες δυνατότητες για την πρόληψη και την Ιατρική».