Ο Δημήτρης Κοντομηνάς λάτρεψε την Ύδρα, γι’ αυτό και διατηρούσε στο νησί δύο μοναδικής θέσης και αισθητικής σπίτια στο νησί. Κι αυτός ήταν ο λόγος που όταν έφυγε από τη ζωή εψάλη εκεί η εξόδιος ακολουθία στις 14 Μαρτίου, μία ημέρα πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μία από τις δύο κατοικίες που διατηρούσε στο νησί ο πολυπράγμων επιχειρηματίας βγαίνει στο σφυρί στις 24 Ιουνίου. Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της επιχείρησης Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων, η οποία συστάθηκε το 1980 και φέρεται να εδρεύει στο 40,2ο χλμ. Αττικής οδού στην Παιανία, στην ίδια διεύθυνση που έχει την έδρα της η Demco Α.Ε., εταιρεία συμφερόντων του Κοντομηνά, ενώ ο διαχειριστής της Διευρωπαϊκής εμφανίζεται να είναι ο ίδιος με τον διαχειριστή της Demco. Τον πλειστηριασμό επισπεύδει η Eurobank, ενώ το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στις 200.000 ευρώ. Με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει τεθεί στα 2,055 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια κατοικία, η οποία βρίσκεται σε ύψωμα και «βλέπει» το λιμάνι της Ύδρας καθώς βρίσκεται πάνω από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελείται από ένα οικόπεδο επιφάνειας 363,14 τ.μ., στο οποίο έχει ανεγερθεί μία πολυτελής κατοικία η οποία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει έξι κύρια δωμάτια και βοηθητικούς χώρους. Όπως επισημαίνεται, η οικία είναι πολυτελώς ανακατασκευασμένη, έχει συνολική επιφάνεια 453,21 τ.μ., ενώ διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας και παρουσιάζει εύκολη πεζή πρόσβαση.

Στο πρώτο επίπεδο, επιφάνειας 20,20 τ.μ. υπάρχει υδατοδεξαμενή. Το δεύτερο επίπεδο, το οποίο έχει επεκταθεί αυθαίρετα, έχει τελική επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης 220,22 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο, καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη στάθμη κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους.

Το τρίτο επίπεδο, επιφάνειας 227,74 τ.μ., παρουσιάζει υπέρβαση ύψους και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, άλλα δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο. Έχει δάπεδα ξυλείας, εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής, ενώ για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Στην εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η κατοικία βρίσκεται σε άριστο βαθμό συντήρησης. Η κατάσχεση έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2021 υπέρ της Eurobank για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), η οποία είχε εγγράψει προσημείωση από το 2010 για 2,6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στις 2 Μαρτίου ήχησε το ηλεκτρονικό σφυρί για μία άλλη εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, τη Mediterra Οινοποιητική, της οποίας τα ακίνητα στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης πέρασαν σε νέους ιδιοκτήτες έναντι του τιμήματος των 1.570.001 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 31/5