Σε βαθιά θλίψη έπεσε η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, με τον θάνατο της 12χρονης, που, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, πέθανε ξαφνικά, στον ύπνο της.

Η 12χρονη καθώς κοιμόταν, στη διάρκεια της νύχτας. Νεκρή, «μελανιασμένη» όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο πατέρας, τη βρήκε το πρωί η μητέρα της. Οι γονείς της ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε και μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Στο σπίτι όπου η 12χρονη άφησε την τελευταία της πνοή μετέβη ιατροδικαστής, ενώ, όπως αναφέρει το voria.gr, έγινε ήδη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της, χωρίς να βρεθεί ωστόσο αιτία θανάτου. Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Ο πατέρας της 12χρονης περιέγραψε πώς βρήκε την κόρη του νεκρή

Tραγική φιγούρα είναι ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε πώς βρήκε την κόρη του νεκρή. «Η γυναίκα μου πήγε το πρωί να την ξυπνήσει και τη βρήκε μελανιασμένη», είπε στις κάμερες ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού.

«Είχαμε πάει με το σχολείο εκδρομή όλοι μαζί, διασκεδάσαμε, περάσαμε ωραία. Ήταν και οι δύο μου οι κόρες μαζί, γυρίσαμε, φάγαμε, παίξαμε και το βράδυ κοιμηθήκαμε. Το πρωί ξύπνησε η γυναίκα μου, γύρω στις 7:30 περίπου, για να τις σηκώσει για το σχολείο» λέει ο πατέρας του κοριτσιού, και περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει την κόρη του στη ζωή.« Η μεγάλη δεν ανταποκρινόταν στο ξύπνημα και έτσι όπως τη γύρισε την είδε μελανιασμένη, άρχισε να φωνάζει, πετάχτηκα εγώ, προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και κάρπα για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

«Δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας»

Όπως αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού, το παιδί του δεν αντιμετώπιζε κανένα σοβαρό πρόβλημα και κάθε χρόνο έκανε εξετάσεις.

«Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, ήρθαν οι γιατροί, ήρθε η ιατροδικαστής και η επίσημη ανακοίνωση που είχαμε ήταν ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς. Κάθε χρόνο και οι δύο μου οι κόρες κάνουν εξετάσεις σε όλους τους γιατρούς, την είχε δει πριν τρεις μήνες καρδιολόγος και δεν είχε βρει τίποτα» λέει ο άτυχος γονιός, και συμπληρώνει:

«Δεν είχε ιστορικό, έπαιρνε μόνο φάρμακα για σίδηρο γιατί είχε χαμηλό αιματοκρίτη, τίποτα άλλο. Χθες δεν είχε καμία ενόχληση, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Περιμένουμε ιστολογικές εξετάσεις, από τις οποίες θα έχουμε αποτελέσματα σε έξι με επτά μήνες. Το θέμα είναι ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς και να βρούνε κάτι δεν αλλάζει τίποτα, το θέμα ήταν να μη γίνει».

Ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα αίτια

Ωστόσο, ο θάνατος της 12χρονης εξελίσσεται σε ένα θρίλερ, καθώς η ιατροδικαστής που ολοκλήρωσε πριν από λίγη ώρα τη νεκροψία-νεκροτομή δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα αίτια θανάτου της ανήλικης.

«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε», λέει η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να βγουν τις επόμενες εβδομάδες.