Ένα έγγραφο με 19 αστυνομικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών λαμβάνουν από το πρωί οι 360 νέοι φρουροί της ειδικής ομάδας φύλαξης των πανεπιστήμιων οι οποίοι παρουσιάζονται στη ΓΑΔΑ.

Προς το παρόν θα τοποθετηθούν σε τμήματα που θα επιλέξουν, που βρίσκονται περιμετρικά της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και της Πολυτεχνειούπολης, ενώ θα λάβουν φύλλα πορείας όταν ολοκληρωθούν οι υποδομές (τουρνικέ, γραφεία κτλ) στο εσωτερικών των ιδρυμάτων. Σε πρώτη φάση, οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο σε επίπεδο περιπολιών στον χώρο.

Screen_Shot_2022-06-02_at_12_45_01
Το έγγραφο που παίρνουν από ΓΑΔΑ

Διαδικαστικά, η μισθοδοσία τους θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα συνεργάζονται με τον Πρύτανη ή τον αρμόδιο Αντιπρύτανη του ΑΕΙ.

Σύμφωνα το σχετικό νομοθετική πλαίσιο «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις», θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα, αλλά γκλομπ, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες.

gada_1