Είκοσι μέρες μετά τον ξαφνικό θάνατο της εγγονής της Μαλένας, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου σόκαρε την τοπική κοινωνία της Πάτρας όταν πήγε σε ταβέρνα και άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο. Τη συγκεκριμένη σκηνή περιέγραψε στην εκπομπή «Το πρωινό» μάρτυρας που κράτησε την ανωνυμία της. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η Ελένη Λεγάτου, γιαγιά των τριών κοριτσιών, βρέθηκε σε ταβέρνα και μάλιστα χόρεψε ζεϊμπέκικο, με αποτέλεσμα πολλοί από τους θαμώνες του μαγαζιού να φύγουν.

«Σε μαγαζί, στην Αχαΐα, που η γιαγιά χόρευε ζεϊμπέκικο! Μετά το θάνατο ήτανε, που χόρευε ζεϊμπέκικο σαν να μη συμβαίνει τίποτα! 15-20 μέρες, δεν είχε σαραντίσει το παιδάκι. Έγινε χαμός εκεί… Τη βλέπανε, ο κόσμος, κι εμείς απ’ έξω ήμασταν. Με το που είδαμε αυτό το θέαμα, ε, δεν θα καθόμουν να χτυπήσω και παλαμάκια σε μια γυναίκα που έχει χάσει το εγγόνι της! Φύγαμε άρον άρον, όλοι, άδειασε το μαγαζί, γιατί φαντάσου ότι εμείς αισθανθήκαμε χάλια», είπε η γυναίκα, η οποία περιέγραψε κι ένα ακόμα περιστατικό. Όπως ισχυρίστηκε «παραμονή της κηδείας της Ίριδας, η μαμά της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν μαζί με την άλλη την κόρη στην κουζίνα και κουβεντιάζανε χαμηλοφώνως… Κάτι ακούσαμε και αισθανθήκαμε τόσο χάλια που σηκωθήκαμε και φύγαμε. Κουβέντιαζε η μαμά της μαζί με την αδελφή, που ήταν έγκυος η Ρούλα για να “ρίξουνε” το παιδί. Είχανε τη Ρούλα μαζί και της έλεγαν “να το ρίξεις”. Δηλαδή, αυτό… και φύγαμε, φύγαμε, φύγαμε! Δηλαδή ήταν τρελό».

«Τέτοια εκπομπή είναι, τέτοια βγάζει» απάντησε χθες η Ελένη Λεγάτου, την ώρα που απομακρυνόταν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου είχε πάει μαζί με την κόρη της Δήμητρα να δουν την 33χρονη κατηγορούμενη. «Δεν ντρέπονται λίγο; Ας βγουν επώνυμα να μιλήσουν. Οι ίδιοι που κάνουν τις εκπομπές τους βάζουν να τα λένε αυτά. Ξέρει καλά αυτή», είπε χωρίς να διευκρινίζει σε ποιο πρόσωπο αναφερόταν.

Ο χρησμός του ιατροδικαστή Γ. Λέων

Τη βεβαιότητά του ότι το φερόμενο ως έγκλημα του αιώνα θα διαλευκανθεί σε κάθε του λεπτομέρεια εξέφρασε χθες ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνοντας πως «στην επιστήμη δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα». Αναφερόμενος στον ξαφνικό θάνατο της Μαλένας Δασκαλάκη τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε μάλιστα ότι εφόσον αποδειχτεί ότι η βλάβη στο ήπαρ δεν προήλθε από κάποια τοξική αντίδραση, τότε το μόνο που απομένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος.

Απαντώντας στο συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος άφησε να εννοηθεί στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη εντάσσονται στις… στατιστικές που δημοσιεύτηκαν προχθές και αφορούν στους αιφνίδιους θανάτους ανηλίκων στη χώρα το τελευταίο δίμηνο, ο κ. Λέων επεσήμανε ότι οι περισσότεροι θάνατοι αποδίδονται τελικά σε καρδιολογικά προβλήματα, κάτι που δεν αντιμετώπιζε η Μαλένα Δασκαλάκη. Ο ιατροδικαστής διευκρίνισε επίσης ότι άλλο είναι η ηπατική ανεπάρκεια και άλλο η κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων. «Δύο ουσιαστικά δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι η δηλητηρίαση, κάποιος τοξικός παράγοντας να έχει προκαλέσει την αντίδραση αυτού του είδους και ο άλλος είναι η παρατεταμένη ασφυξία, που δημιουργεί ακριβώς το ίδιο φαινόμενο» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που διενεργεί την έρευνα γύρω από το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έκανε τελικά δεκτό ως αποδεικτικό στοιχείο τη σχολική τσάντα του κοριτσιού που είχε αποσπάσει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Η δικαστική λειτουργός έστειλε το εύρημα στην Εισαγγελία μαζί με την κατάθεση του δικηγόρου, προκειμένου να σχηματιστεί ξεχωριστός φάκελος. Την ίδια ώρα, αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε παραδόθηκε στις Αρχές το τετράδιο όπου η μικρή Τζωρτζίνα κατέγραφε τις σκέψεις της, μεταξύ των οποίων και τη σημείωση που είχε κάνει το άτυχο κορίτσι χαρακτηρίζοντας κακιά τη μητέρα της. Άγνωστο παραμένει πού βρίσκεται το τετράδιο αυτό.

Ορός αίματος της Τζωρτζίνας στο φιαλίδιο του Καραμανδάνειου

Το πολυσυζητημένο φιαλίδιο με αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, που εντοπίστηκε προ ημερών ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, φαίνεται πως τελικά δεν περιέχει αίμα του άτυχου κοριτσιού, αλλά ορό αίματος.
Την πληροφορία αυτή δημοσίευσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σύμφωνα με την οποία το φιαλίδιο δεν περιείχε «κανονικό αίμα», αλλά πρόκειται για «ορό αίματος», ο οποίος είχε κρατηθεί σε ένα απλό οικιακό ψυγείο του Παιδιατρικού Τμήματος. Αυτό σημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι εστάλη στο Ειδικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν είναι δυνατόν στο δείγμα αυτό να γίνει εξέταση του DNA, όπως έχει ζητήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και δέχτηκε η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πλέον είναι αμφίβολο αν το συγκεκριμένο υλικό είναι αξιοποιήσιμο καθώς το φιαλίδιο εδώ κι ένα χρόνο βρισκόταν όχι στην κατάψυξη, αλλά στη συντήρηση ενός απλού ψυγείου της παιδιατρικής κλινικής.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 4 Ιουνίου 2022