Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου θα δικαστεί σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου ο 48χρονος ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο επιχείρησε να σκοτώσει την 37χρονη σύζυγό του στην Ιαλυσό, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και ο 48χρονος από την Κοζάνη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, παραβίαση περιοριστικών όρων και απειλή σε βάρος συζύγου.

Το περιστατικό

Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 το βράδυ, περίπου στις 10:40, η 37χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της όταν εμφανίστηκε ο σύζυγός της και της είπε πως θέλει να κάνουν ακόμα μία προσπάθεια. Το ζευγάρι μπήκε στο σπίτι και ο 48χρονος κατηγορείται ότι έκλεισε την πόρτα και την έδεσε με σχοινί.

Ο 48χρονος φέρεται να της είπε (σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της συζύγου): «Αφού δε θα σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανένας» και έβγαλε ένα στιλέτο που είχε επάνω του και πήγε να της επιτεθεί.

Η 37χρονη κατάφερε να πιάσει τη λεπίδα του στιλέτου αφού προηγουμένως είχε τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου η 37χρονη καλούσε σε βοήθεια και κατάφερε να βγει από την αυλή του σπιτιού, ενώ αμέσως μετά βγήκε και ο 48χρονος, ο οποίος αφού πήρε το μηχανάκι του, προσπάθησε να πάει κατά πάνω στη σύζυγό του, εκείνη τον απέφυγε και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή με το όχημά του.

Έσπασε το τζάμι

Η 37χρονη επέστρεψε σπίτι της και κλείδωσε αλλά λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε ο 48χρονος, ο οποίος σπάζοντας το τζάμι της πόρτας της κουζίνας, κατάφερε να μπει στο σπίτι και αφού πήρε ένα μαχαίρι κουζίνας άρχισε να την κυνηγάει και της προκάλεσε τραυματισμό στο αριστερό χέρι, στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής της χώρας και στην πλάτη. Η 37χρονη δήλωσε στην κατάθεσή της, ότι του φώναζε ότι την έχει χτυπήσει και ότι θα αφήσει τα παιδιά του ορφανά, όμως εκείνος φέρεται να έλεγε: «Δεν με νοιάζει θα σε σκοτώσω»!

Η 37χρονη κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της προσπάθησε να την καρφώσει με το μαχαίρι στην κοιλιά και στον λαιμό αλλά εκείνη κατάφερε να τον αποφύγει μάλιστα κάποια στιγμή μπήκε κάτω από το κρεβάτι για να κρυφτεί αλλά ο 48χρονος το αναποδογύρισε και άρχισε πάλι να την χτυπάει!

Άκουσαν οι γείτονες

Η 37χρονη είπε ότι τελικά τις φωνές της άκουσαν οι γείτονες, οι οποίοι και φώναζαν ότι θα καλέσουν την αστυνομία καταφέρνοντας να του αποσπάσουν την προσοχή και έτσι εκείνη κατάφερε να βγει έξω.

Μετά τη σύλληψη και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του, στις 3 Αυγούστου 2021, ο 48χρονος οδηγήθηκε, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου εμφανίστηκε μετανιωμένος και λυπημένος για την πράξη του, την οποία απέδωσε στο ότι είχε «κόψει» την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.