Η αναλυτική κατάσταση με τις φαρμακευτικές ουσίες που βρίσκονται μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ φαίνεται να βάζει τέλος στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι γιατροί ή νοσοκόμες του Νοσοκομείου Παίδων ήταν αυτοί που κατά λάθος χορήγησαν κεταμίνη στην κόρη της Τζωρτζίνα και την οδήγησαν έτσι, άθελά τους, στο θάνατο.

Προ ημερών, παραδόθηκε από το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στη 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα ένα πλήρες και επεξηγηματικό έγγραφο, που περιέγραφε με λεπτομέρειες το περιεχόμενο του κιτ της Εντατικής, της ειδικής δηλαδή τσάντας που έχουν στα χέρια τους οι αναισθησιολόγοι όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν κρίσιμα για τη ζωή περιστατικά. Η 9χρονη κόρη του ζεύγους Δασκαλάκη, που με το θάνατό της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο θρίλερ των θρίλερ της Πάτρας, είχε φύγει από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου. Ο θάνατός της, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, οφειλόταν σε δηλητηρίαση από κεταμίνη που είχε χορηγηθεί στο παιδί σε ποσότητα-μαμούθ.

Όπως αποκάλυψε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, από το έγγραφο προκύπτει ότι μέσα στο συγκεκριμένο βαλιτσάκι υπήρχαν περίπου 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση του άτυχου κοριτσιού. Ανάμεσα σε αυτές υπήρχαν πέντε αμπούλες των 100 μιλιγκράμ υπό αραίωση κεταμίνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμα και στην περίπτωση που υποθέσει κανείς ότι εκείνη την κρίσιμη ώρα κάποιος έκανε λάθος και χορήγησε στην 9χρονη και τις 5 αμπούλες, πάλι η συνολική ποσότητα είναι σχεδόν η μισή από αυτή που εντοπίστηκε στον οργανισμό του παιδιού.

Όπως είχε παλαιότερα διευκρινίσει ο πρόεδρος της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης «εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν η δράστιδα έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες».
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι το δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας από το οποίο προέκυψε η ποσότητα της κεταμίνης θα εξεταστεί και από εργαστήριο που έχει επιλέξει η πλευρά της 33χρονης κατηγορούμενης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου έχει προσεγγίσει για το σκοπό αυτό το ειδικό εργαστήριο της Κρήτης, το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα τοξικολογικά εργαστήρια της χώρας, ενώ η συγκεκριμένη εξέταση (από τη στιγμή που γίνεται από ιδιώτη) είναι πάρα πολύ ακριβή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 4 Ιουνίου 2022