Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Δράμας με τη γυναικοκτονία 59χρονης από τον σύζυγό της, ο οποίος μετά τη δολοφονία, αυτοκτόνησε με καραμπίνα. Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Προσοτσάνη και το ζευγάρι εντοπίστηκε από την κόρη τους που ανησύχησε καθώς ο πατέρας της δεν είχε πάει να πάρει τα εγγόνια του για το σχολείο.

Ο 64χρονος πυροβόλησε τρεις φορές την σύζυγό του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Φίλη της 59χρονης είπε στον Alpha ότι η άτυχη γυναίκα είχε εξομολογηθεί το φόβο της πως μπορεί ο σύζυγός της να τη σκοτώσει, γιατί του ζητούσε διαζύγιο.

Σε διάσταση

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ζευγάρι ζούσε σε διάσταση τους τελευταίους μήνες και πρόσφατα η 59χρονη είχε ζητήσει από τον 64χρονο να πάρουν διαζύγιο. Αυτό φαίνεται πως ήταν η αφορμή για τον μοιραίο καβγά που οδήγησε στη γυναικοκτονία και την αυτοκτονία του δράστη. Στο σπίτι βρέθηκαν τρεις κάλυκες ενώ κατασχέθηκαν και δύο κυνηγετικά όπλα.


Ο 64χρονος μέχρι πρότινος διατηρούσε επιχείρηση εστίασης στη Δράμα. «Ζούμε μια τραγωδία που δεν ξέρουμε πως θα το ξεπεράσει ο κόσμος στην Προσοτσάνη», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Θόδωρος Αθανασιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως είπε «ήταν μια οικογένεια πραγματικά της διπλανής πόρτας, ένα ζευγάρι σε ηλικία ώριμη».

«Κάτω από την ίδια στέγη»

Ερωτηθείς εάν γνώριζε η τοπική κοινωνία πως το ζευγάρι είχε προβλήματα, ανέφερε πως «σε πολύ στενό κύκλο ίσως ήταν γνωστό πως το ζευγάρι ήταν σε φάση χωρισμού, αλλά δεν ήταν ευρύτερα γνωστό, καθώς ζούσαν κάτω από την ίδια στέγη, είχαν μια αξιόλογη οικογένεια, ήταν νοικοκύρηδες, πετυχημένοι, βγήκαν στην σύνταξη και οι δύο, σε ώριμη ηλικία ήταν, δεν έδειχναν κάτι».

«Δεν ήταν κάποιος εκρηκτικός χαρακτήρας ο δράστης», προσέθεσε και τόνισε πως κανείς δεν περίμενε να συμβεί τέτοιο κακό, καθώς «μεγάλωσαν με αξιοπρέπεια δύο παιδιά, η μία κόρη τους έκανε την οικογένεια της με τρία παιδιά και έμενε δίπλα τους, δούλευε, η άλλη κόρη τους είναι στον Στρατό σε κάποιο νησί, τα παιδιά τους είχαν πετύχει και σαν γονείς χαιρόντουσαν».