Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης υποδέχθηκε στο δημαρχείο τους τέσσερις αξιωματικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που την Κυριακή 5 Ιουνίου εξουδετέρωσαν και συνέλαβαν αλλοδαπό εμπρηστή που έβαλε φωτιά σε δασική περιοχή του Αγίου Μερκουρίου στη Μαλακάσα.

Ποδηλάτες που κατέβαιναν το δρόμο του Αγίου Μερκουρίου είδαν τη φωτιά και τον ύποπτο. Ενημέρωσαν την Άμεση Δράση και σε λίγα λεπτά η ομάδα ΔΙΑΣ που έχει έδρα τον Ωρωπό έσπευσε και εντόπισε τον εμπρηστή.
Σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων κεριά, γκαζάκι, αναπτήρες και αταυτοποίητες κάρτες sim κινητών τηλεφώνων.

Η υπόθεση κρίθηκε πολύ σοβαρή, τη χειρίζεται η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, ενώ ο δράστης παραπέμφθηκε σε δίκη με κακουργηματικές κατηγορίες και προφυλακίστηκε.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης κάλεσε τους τέσσερις αστυνομικούς για να τους συγχαρεί όχι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά για τον ζήλο και την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν στη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Επίσης ο δήμαρχος Ωρωπού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή τους, ταξίαρχο Διονύσιο Κωστή, τον οποίο και συνεχάρη, ενώ δεσμεύθηκε για συνδρομή του δήμου σε ότι χρειαστεί η ομάδας της ΔΙΑΣ.

«Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων μας. Γνωρίζουμε πως ο δήμος μας έχει τεράστια έκταση και πως καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες πρέπει να επιχειρείτε. Είμαστε κοντά σας και πάντα στη διάθεσή σας. Να είστε γεροί και να προσέχετε», είπε στους τέσσερις αξιωματικούς ο Γιώργος Γιασημάκης, ενώ δεν ξέχασε και τους ποδηλάτες που έδειξαν ενδιαφέρον: «Τους ευχαριστούμε. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, διότι έπραξαν το καθήκον τους ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες».