Την σκυτάλη των προκλήσεων από τον Ερντογάν παίρνουν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συνεχίζοντας την ρητορική των προκλήσεων, αλλά και τον fake news.

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι έστησαν νέα προβοκάτσια στον Έβρο, διαδίδοντας ξανά ότι οι ελληνικές δυνάμεις σκότωσαν μετανάστη.

 Τουρκικά ΜΜΕ (μέσω του πρακτορείου DHA) μεταδίδουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης, κοντά στο χωριό Alibey.


 Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου, όπως αναφέρουν πάντα τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέπνευσε.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το περιστατικό διαψεύδεται από τις ελληνικές αρχές, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «δεν προκύπτει από πουθενά». 

Πηγές Αστυνομίας: Το δημοσίευμα προκαλεί εντύπωση

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τη δημοσίευση του θέματος έγινε σχετική έρευνα και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο περιστατικό. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για «τουρκική προπαγάνδα».

 Μάλιστα, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν με νόημα: «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προκαλεί εντύπωση στις ελληνικές Αρχές. Είναι δεδομένο πως η επιχειρησιακή ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία των συνόρων γίνεται σε συνάρτηση της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας όσο και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει ούτε σήμερα ούτε τις προηγούμενες ημέρες κανένα τέτοιο ή παρεμφερές περιστατικό και ως εκ τούτου δεν επιβεβαιώνεται».

 Θεοδωρικάκος: Η Τουρκία έχει βεβαρημένο παρελθόν, ας εγκαταλείψει τα fake news

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία έχει βεβαρημένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».