Μέσα σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το μεσημέρι τον 22χρονο πατέρα που δολοφονήθηκε από συγχωριανό του στον Αργουλιό Μυλοποτάμου Κρήτης.

Η σύζυγος και η οικογένεια του 22χρονου βάφτισαν τη Δευτέρα, όπως ορίζει το έθιμο το νεογέννητο παιδί του προκειμένου να γίνει η κηδεία και έδωσαν στο μωρό το όνομα του πατέρα.

«Να σαπίσεις στη φυλακή, αυτό σου αξίζει αλλά ο άντρας μου δεν θα ξαναέρθει, του πήρες τη ζωή, του στέρησες τη χαρά του κοπελιού του» έγραψε οργισμένη σε ανάρτησή της στο Facebook η χήρα του 22χρονου, υποστηρίζοντας πως τα κίνητρα του εγκλήματος δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές.

«Δεν ήταν για κτηματικά, όχι, όχι. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Κι ο αδελφός του (σ.σ. του δράστη) είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα μια φορά και ήμασταν στα δικαστήρια. Κι ήμουν έγκυος τότε. Γιατί είναι “άρρωστοι”. Είναι από τα Χριστούγεννα. Όλες αυτές οι φασαρίες και τις δημιούργησαν αυτοί. Πηγαίναμε στα δικαστήρια. Δίπλα ήταν τα σπίτια…»




«Θόλωσα και τον σκότωσα»

Με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο ο 44χρονος καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας του 22χρονου οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 44χρονος μετά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι την απολογία του την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, όταν ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς τους είπε πώς ξεκίνησε η ένταση ανάμεσα στον ίδιο και τον 22χρονο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν υπήρχαν προβλήματα μόνο μεταξύ της οικογένειας του δράστη και του θύματος αλλά και μεταξύ των ιδίων των οικογενειών ενώ γίνεται λόγος για βαρύ κλίμα στο χωριό που αριθμεί λιγοστούς κατοίκους.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι ο 22χρονος, με αφορμή το μνημόσυνο για τους τρεις μήνες από το θάνατο του πατέρα του 44χρονου, είπε στον δράστη βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόντες ήταν συγγενείς του 22χρονου αλλά και γειτονες. Ακολούθησε λογομαχία ανάμεσαά τους που έληξε λίγο μετά και οι δύο άνδρες αποχώρησαν. Λίγο αργότερα ο 22χρονος περπατούσε κοντά στο σπίτι της αδερφής του.

Μπροστα ήταν η ίδια, ο αδερφός του και ο πατέρας του. Τότε ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητό του προκειμένου όπως ισχυρίστηκε να πάει στα ζώα του. Εκεί οι δύο άνδρες φέρεται να διαπληκτίστηκαν ξανά και ο 22χρονο φέρεται να επανέλαβε τις βαριές κουβέντες που είχε πει προηγουμένως. Τότε ο 44χρονος έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τον 22χρονο τέσσερις φορές, αναφέρουν οι πληροφορίες του protothema.gr.