Θρήνο στην κοινωνία της Κομοτηνής προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος μιας 22χρονης φοιτήτριας το απόγευμα της Τρίτης η οποία κατέρρευσε ενώ έκανε προπόνηση στο πανεπιστημιακό στάδιο

Η άτυχη κοπέλα ήταν αθλήτρια στο τμήμα στίβου του Θησέα Περιβολίων και τριτοετής φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Μάλιστα, η Γεωργία Σ. με καταγωγή από χωριό του Δήμου Πλατανιά της Κρήτης, στο πρόσφατο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα είχε ταξιδέψει στο Ηράκλειο για να λάβει μέρος στα αγωνίσματα των 100 και των 200 μέτρων καθώς και στην σκυταλοδρομία 4×100 μέτρα, συμμετέχοντας με την ομάδα του Θησέα στον Όμιλο της Κρήτης.

Πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι παρόλο που είχε συζητήσει όταν πέρασε στην Κομοτηνή την μεταγραφή της σε σύλλογο στίβου της πόλης της Ροδόπης, τελικά προτίμησε να μείνει στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η νεαρή σπρίντερ συχνά να προπονείται μόνη της.

Η μοναχική προπόνηση ίσως της στοίχισε τη ζωή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κοπέλα κατέρρευσε και για αρκετή ώρα κειτόταν χωρίς τις αισθήσεις της στο βρεγμένο ταρτάν χωρίς να το αντιληφθεί κάποιος ο οποίος ενδεχομένως θα μπορούσε να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορούσε παπούτσια με καρφιά, ένδειξη ότι έκανε έντονη προπόνηση σε συνθήκες αγώνα στοιχείο που ενδέχεται να έπαιξε ρόλο στον αιφνιδιαστικό θάνατό της.




Όταν εντοπίστηκε η 22χρονη ήταν ήδη νεκρή και δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Όπως διαπιστώθηκε φορούσε ρολόι που κατέγραφε τους παλμούς της, το οποίο θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής χρόνος του θανάτου και κυρίως της αιτίας.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και νεκροτομής που ήδη έχει παραγγελθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.