τέσσερις Βρετανοί ηλικίας 38, 48, 45 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ΄επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση μετά τον εντοπισμό πριν λίγες μέρες 300 κιλών κοκαΐνης σε σπίτι στην Καρδία Θεσσαλονίκης απολογούνται σήμερα ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το εν λόγω φορτίο ουσιών συνδέεται με τα 654 κιλά που εντόπισαν οι Ιταλοί στην Καλαβρία στο τέλος Απριλίου. Πρόκειται, σύμφωνα με τις Αρχές, για πλοκάμι του ίδιου διεθνούς κυκλώματος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις, οι ουσίες έφτασαν σε κοντέινερ με μπανάνες που ξεκίνησε από το Εκουαδόρ, ενώ κομβικός για την υπόθεση θεωρείται ο ρόλος ενός 41 χρονου Άγγλου, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Είναι αδελφός ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων και ένα από τα μεγαλύτερα γρανάζια του λατινοαμερικανικού καρτέλ ναρκωτικών και βρίσκεται στην Κολομβία.