Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας ξεκίνησε για να διακοπεί η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί το δικαστήριο ανέβηκε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία. Ωστόσο, λόγω της απουσίας πολλών συνηγόρων οι οποίοι δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον Άρειο Πάγο εξαιτίας των διαδηλώσεων, η δίκη διεκόπη για λίγο προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι δικηγόροι και να εκπροσωπήσουν τους εντολείς τους.

Στο δικαστήριο βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα, η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, ο καθηγητής Συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος ενώ έξω από το Εφετείο πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο ενόψει της νέας δίκης. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη» είπε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο της στη δικαστική αίθουσα.

Συνολικά επτά από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους αποφάσισαν να παρευρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Μεταξύ των πρωτοδίκως καταδικασθέντων που παρευρίσκονται στη διαδικασία βρίσκονται οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιαννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος.

Απόντες από τη διαδικασία ο καθ´ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση.