Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής στον Ελαιώνα για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης εντός του hot spot μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία κοντέινερ καταστράφηκαν ενώ η φωτιά σε αποθήκη με είδη ρουχισμού που βρίσκεται εκτός του hot spot καίει ακόμα.



Η πρώτη εκτίμηση είναι πως η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο. Ένας ενήλικος μετανάστης και ένας 12χρονος Αφγανός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στη δομή φιλοξενίας διαμένουν 1.185 πρόσφυγες, οι οποίοι δεν δικαιούνται σίτιση ή μετρητά ως βοήθημα όπως οι αιτούντες άσυλο.




Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, αλλά αργότερα ενισχύθηκαν σε 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως ο Δήμος Αθηναίων έχει δηλώσει την πρόθεσή του να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους τον «Ελαιώνα» που λειτουργεί από το 2015 στην Αθήνα.



Από το υπουργείο Μετανάστευσης υπάρχει η πρόθεση να μεταφερθούν σε άλλη δομή οι αιτούντες άσυλο, ωστόσο δεν υφίσταται κάποια πρόβλεψη για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβιώσουν με ίδιες δυνάμεις. Πάντως, ο κ. Μπακογιάννης είχε αναφέρει πως ο δήμος είναι σε θέση να υλοποιήσει σχέδιο δημιουργίας μεταβατικής δομής φιλοξενίας αστέγων προσφύγων χωρητικότητας 300-400 ατόμων.