Αντιπαραθέση και ένταση χτύπησαν κόκκινα στην συνεδρίαση Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς όπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της Αρχής διαφώνησε με την επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης, στον διορισμό της νέας αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όλα άρχισαν όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ιωάννης Λιανός, με «εμπιστευτική» επιστολή του προς τους βουλευτές, τους καλεί να μην δώσουν «πράσινο φως» και να μην εγκρίνουν την πρόταση του Άδωνι Γεωργιάδη που αφορά τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στην Επιτροπή, η οποία σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στην ίδια Επιτροπή, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τράπεζες.

«Απαράδεκτη και αντιθεσμική» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την αποστολή της επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφέροντας πως είναι «στα όρια των θεσμών» η κίνηση του Ιωάννη Λιανού. Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής να παραιτηθεί.

«Όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει γνώμη «εκβιαζόμενη».

Ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως αν ο νομοθέτης «ήθελε να συναποφασίζουμε με τον εκάστοτε πρόεδρο θα το είχε προβλέψει στον νόμο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος».

Θετική γνώμη εξέφρασε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση του του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί η κυρία Χαρίκλεια Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
\
Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν έντονες και δεν στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης εκτός από την Ελληνική Λύση.