Οι πέντε κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον καταδικάστηκαν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και ένας ακόμα για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

 Η υπόθεση αφορά την δολοφονία του Μπακαρί Χέντεροσν, ενός Αμερικανού τουρίστα το 2017 στη Ζάκυνθο. Έγινε εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η ποινή που επιβλήθηκε σε προηγούμενο βαθμό, δεν ήταν αντίστοιχη του αδικήματος.

 Όπως αναφέρει το Pelop.gr, η συγκεκριμένη απόφαση είναι ίδια με την πρωτόδικη, όμως ελήφθη κατά πλειοψηφία σε αντίθεση με την πρωτόδικη που ήταν ομόφωνη. Αυτοί που μειοψήφησαν ήταν η Πρόεδρος, μία δικαστής και ένας ένορκος, οι οποίοι τάχθηκαν με την πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

 Ο εισαγγελέας κατά την τελευταία πρόταση του δικαστηρίου πρότεινε την ενοχή όλων για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και για τους έξι κατηγορούμενους.

 Η μητέρα του Μπακαρί Χέντερσον είχε δηλώσει: «Ελπίζουμε και περιμένουμε σε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα με την αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση». Ο αδερφός του είχε προσθέσει: «Συμφωνώ με την μητέρα μου. Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, τη δικαιοσύνη που αξίζει ο αδελφός μου. Ελπίζουμε όταν γυρίσουμε στην πατρίδα να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη και το ταξίδι αυτό να μην έγινε για το τίποτα».