Ενέδρα θανάτου έστησαν άγνωστοι το πρωί σε ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα.

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είναι ο 38χρονος ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, ο οποίος δέχθηκε σφαίρες όταν άγνωστοι δράστες με καλάσνικοφ τον πυροβόλησαν στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στη Λεωφόρο Μαραθώνος 90 στο ύψος του Γέρακα.

Οι δράστες έφτασαν στο σημείο με ένα λευκό βαν το οποίο εγκατελειψαν και έκαψαν.

Πώς έγινε η μαφιόζικη εκτέλεση στον Γέρακα

Όλα έλαβαν χώρα στη λεωφόρο Μαραθώνος στις 8 το πρωί.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής σήκωναν ρολά, όταν ξαφνικά είδαν ένα λευκό βαν να εισβάλλει μέσα στο πρατήριο καυσίμων του θύματος και στη συνέχεια άκουσαν απανωτούς πυροβολισμούς. Έτρεξαν να κρυφτούν υπό τον φόβο της παράπλευρης απώλειας.

«Ήταν ένα λευκό βανάκι. Δύο άντρες άνοιξαν την πίσω πόρτα, κατέβηκε ο ένας πρώτα και τσέκαρε την περιοχή. Είχαν μπει με το βαν στο βενζινάδικο. Είχαν μεγάλα όπλα, νομίζω Καλάσνικοφ. Έπεσε πρώτα ένας πυροβολισμός και μετά ακούγονταν ασταμάτητα πυροβολισμοί. Τρέχαμε να κρυφτούμε εμείς», είπε αυτόπτης μάρτυρας στο Star.

Οι δράστες ήταν σίγουρα τρεις, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και τέταρτος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Διέφυγαν από το σημείο με το λευκό βαν με κατεύθυνση προς Παλλήνη.

Δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της εκτέλεσης, στην οδό Αγίου Αθανασίου, οι δράστες εγκατέλειψαν το βαν. Μάλιστα έβαλαν και φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιβιβάστηκαν σε δυο μηχανές και μέσω της Αττικής Οδού κατευθύνθηκαν προς Ελευσίνα.

Η πιθανή συσχέτιση της εκτέλεσης στον Γέρακα με τον Γιάννη Σκαφτούρο

Άνθρωποι που κινούνται στη νύκτα «βλέπουν» συσχέτιση της εκτέλεσης του Γιώργου Μήτσου στον Γέρακα με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, καθώς φέρεται να γνωρίζονταν καλά οι δύο άνδρες.