Έφτασε η ώρα της αλήθειας στο θρίλερ των θρίλερ. Η υπόθεση της Πάτρας οσονούπω λαμβάνει τέλος και όλα δείχνουν πως επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι με τα 3 νεκρά παιδιά.

Τα στοιχεία που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας θα είναι αποκαλυπτικά ενώ την ίδια στιγμή οι γονείς των τριών παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης παρακολουθούν με αγωνία τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Τρεις εγκληματικές ενέργειες

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αποκαλύπτει ένα μέρος από αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν. Όπως τονίζει πίσω από την πολύκροτη υπόθεση κρύβονται τρεις εγκληματικές ενέργειες. Τρία παιδιά που δολοφονήθηκαν, με τη δικαιοσύνη να καλείται να διαπιστώσει ποιοι ευθύνονται.

Ήδη η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη και ο Μάνος Δασκαλάκης, στην Αθήνα, σε συνεχή επαφή με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί.

Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και καθοριστικές, για το φινάλε της υπόθεσης, που χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα του αιώνα.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Λέων, τα στοιχεία που θα εμπεριέχονται στο πόρισμα θα είναι και πάλι αδιάσειστα. Θα δείχνουν ότι η Μαλένα το 2019 και η Ίριδα το 2021 πέθαναν από ασφυξία. «Το ότι είναι κοινός ο μηχανισμός θανάτου των δύο παιδιών είναι κάτι που περιμέναμε, καθώς αυτό συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο δράστης κάνει το ίδιο πράγμα ακριβώς» είπε με νόημα ο έμπειρος ιατροδικαστής που τόνισε ότι πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Η διαδικασία τηρήθηκε κατά γράμμα και βήμα – βήμα, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να ζητηθεί όποιος μελλοντικός επανέλεγχος. Παράλληλα, οι κύριοι Καρακούκης και Καλογρηάς οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης: των δεικτών ασφυξίας που εντοπίστηκαν από τον ιστολογικό επανέλεγχο μέσω της ειδικής εξέτασης, των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη, της ανάδειξης της έτερης κάκωσης (εντύπωμα στο αριστερό μάγουλο), που η κυρία Τσάκωνα δεν κατέγραψε στην έκθεση της, της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα και του έντονου βαθμού πνευμονικού οιδήματος και της συμφόρησης των πνευμόνων.

Στοιχείο «κλειδί» το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας

Στοιχείο – κλειδί το πανάκι της 6 μηνών Ίριδας που βρέθηκε στην κούνια της. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι η στάμπα πάνω του δεν ήταν αίμα από το τραύμα στο στόμα του αλλά διάσπαρτες οροαιματηρές κηλίδες, δηλαδή υγρό από πνεύμονες μαζί με αίμα, που προκλήθηκαν από έντονη πνευμονορραγία, που σημαίνει απλά πνευμονικό οίδημα από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος της Δευτέρας» η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου και ο πατέρας της Ανδρέας Πισπιρίγκος θα μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να «συναντήσουν» τους άνδρες του Ανθρωποκτονιών. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας, ενημερώθηκαν πως σε δεύτερο χρόνο θα γίνει γνωστή η ακριβής ώρα προσέλευσης τους, ωστόσο πηγές ανέφεραν πως η διαδικασία προσδιορίζεται να ξεκινήσει περί τις 11:00 το πρωί.
Οι γονείς της κατηγορούμενης που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν την αθωότητα του παιδιού τους και βρίσκονται στο πλευρό της, κατά πληροφορίες θα κληθούν να πουν όλα όσα γνωρίζουν για τη μεταξύ σχέση του εν διαστάσει πλέον ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Για την εικόνα της Ρούλας ως μητέρα και το πώς διαχειρίστηκε το πρόβλημα υγείας και των θανάτων της Μαλένα και της Τζωρτζίνας, αλλά και την ξαφνική απώλεια της Ιριδας.