Για την υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας και τα πορίσματα που κατατέθηκαν χθες για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Όντως ο μηχανισμός, τον οποίο θεωρούσαμε πιο συμβατό μετά από την τοξική χορήγηση της Μαλένας, ήταν η ασφυξία με βίαιο τρόπο, όπως ορθά χαρακτηρίζεται, οπότε και ψάχνουμε να βρούμε ποιο είναι αυτό το άτομο, το οποίο και έπραξε αυτήν τη θανατηφόρο πράξη και προκάλεσε το θάνατο στα δύο κορίτσια. Μιλάμε για ανθρωποκτονία», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ευθύνες των ιατροδικαστών, απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν είχαν τα κατάλληλα στοιχεία για να προσανατολιστούν προς την ανθρωποκτονία και να διερευνήσουν τα περιστατικά με αυτό τον τρόπο».

«Το ποιος το έκανε δεν είναι δικιά μας δουλειά είναι της Δικαιοσύνης. Αίσθηση φυσικά και έχουμε δεν χρειάζεται να είσαι ιατροδικαστής για να έχεις την συγκεκριμένη αίσθηση. Αλλά η διερεύνηση του περιστατικού τώρα ανήκει στα χέρια των αρχών», επισήμανε.

«Εμάς ο ρόλος μας είναι να αποδείξουμε το μηχανισμό θανάτου, εκεί σταματάει η δική μας διερεύνηση», πρόσθεσε.

Τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στον κάθε υπεύθυνο, είπε ότι «ο κ. Καρακούκης είναι ο πλέον καταλληλότερος για να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία και αν τυχόν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν στον καθένα οι ευθύνες του».