Το προσεχές Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και από τις 09:00 θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο το πρόγραμμα δράσεων με την ονομασία «Γνώρισε τον Αθλητισμό και τις Αξίες του», που διοργανώνεται από την Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΑΔ υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ) και εκεί υπηρετούν όλοι (ή σχεδόν «όλοι») οι διακεκριμένοι αθλητές, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ή που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε αυτές.

112
Το προαναφερθέν πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας και περιλαμβάνει βιωματικές διαδραστικές-αθλητικές δράσεις με σκοπό τα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ηλικίας από 8 έως 15 ετών, να γνωρίσουν ποικίλα αθλήματα και να ευαισθητοποιηθούν προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Η παρουσίαση των αθλημάτων του προγράμματος θα συντονίζεται από Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και διακεκριμένους αθλητές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημειώνεται και από το ΓΕΕΘΑ, «Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 στο e-mail: asaed@otenet.gr και στο τηλέφωνο: 210-9630043»