Επίτιμος δημότης Νοτίου Πηλίου ανακηρύχθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου δημαρχείου Αργαλαστής, ο πατέρας του Bρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ.

Ο Μιχάλης Μιτζικός υλοποίησε την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου μετά από σχετική πρόταση του δημάρχου.

O 81χρονος πρώην Ευρωβουλευτής των Συντηρητικών, διπλωμάτης και συγγραφέας, είναι ιδιοκτήτης της βίλας «Irene» στο Χόρτο Πηλίου, όπου κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Στην περιοχή έρχεται και ο γιος του Μπόρις Τζόνσον, από τότε που ήταν βουλευτής των Τόρις, αργότερα που έγινε δήμαρχος Λονδίνου και στη συνέχεια ως Υπουργός Εξωτερικών.
stanley_johnson

Μιλά σε άπταιστα ελληνικά για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Τζόνσον, στην ελληνική γλώσσα, είπε τα εξής:

«Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ».

Στην ερώτηση αν ο γιος του θα επισκεφθεί τη χώρα μας δήλωσε: «Ναι, υπάρχει η πιθανότητα. Στην Ελλάδα μπορεί, ποιος ξέρει;».

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, ο κ. Τζόνσον απάντησε: «Νομίζω ότι ήδη οι διοικήσεις των δύο Μουσείων συζητούν μεταξύ τους. Θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων».

Δείτε το βίντεο