Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα μετά τις καταγγελίες του Αγίου Αργολίδας για την «απάτη ολκής» που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει στηθεί εδώ και χρόνια στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Ο μητροπολίτης είπε πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι και μαζεύεται πολύς κόσμος και ότι δήθεν γίνονται θαύματα». Από την πλευρά του, ο εφημέριος του ναού, Δημήτριος Λουπασάκης, (άμισθος ιερέας και συνταξιούχος των ΕΛΤΑ), που όλα αυτά τα χρόνια με τον Τίμιο Σταυρό «έχει θεραπεύσει πολλούς και έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι έχουν αναρτηθεί στα social media» απάντησε, λέγοντας ότι ο Τίμιος Σταυρός κάνει τα θαύματα και όχι αυτός.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες πιστοί βρίσκονται στο πλευρό του και μιλούν ένθερμα για τα όσα έχουν ζήσει: «Ανάπηροι περπατούν, άρρωστα παιδιά θεραπεύονται, τυφλοί βρίσκουν το φως τους» λένε. Ήταν 21η Ιουνίου. Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών, βρισκόταν και μια 33χρονη κοπέλα σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν ήξερε για τα θαύματα που συντελούνταν στον ιερό ναό. Είχε βρεθεί εκεί λόγω του τάματος της μητέρας της. Όμως, ο Τίμιος Σταυρός κόλλησε στη μέση της κι έγινε το θαύμα, ενώ λίγο νωρίτερα ένα αλογάκι της Παναγίας είχε καθίσει στο άγιο δισκοπότηρο. «Ενώ ήμουν στη μέση της λειτουργίας, έπεσε το αλογάκι μέσα στο άγιο ποτήριο. Αισθανόμουν παράξενα, ωστόσο κάθε λειτουργία στο ναό έχει τη δική της χάρη. Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, αλλά ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα», λέει ο πατέρας Δημήτριος.

Η Φανή το προηγούμενο Πάσχα είχε διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας και είχε φτάσει στην εκκλησία με αναπηρικό αμαξίδιο, υποβασταζόμενη από δικούς της. Σχεδόν δεν μπορούσε να περπατήσει. Ο πατέρας Δημήτριος πλησίασε με τον Τίμιο Σταυρό. Η Φανή γονάτισε και προσευχόταν. Ο σταυρός κατέβηκε απ’ τον αυχένα στη μέση, κόλλησε στη μέση της. Ο πατέρας Δημήτριος της είπε «σήκω και περπάτα». Η κοπέλα σηκώθηκε κι άρχισε να περπατά. Η περίπτωση της Φανής δεν είναι η μοναδική.

Η λευχαιμία σε αγοράκι

Ένα αγοράκι τριών ετών θεραπεύτηκε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Η μητέρα του Γιάννα Ζώρζου εξιστορεί το θαύμα που έζησαν με τον π. Δημήτριο και τον Τίμιο Σταυρό. «Θα ήθελα να μοιραστώ δημοσίως ένα προσωπικό μου θαύμα, χάρη στον Τίμιο Σταυρό και τον πατέρα Δημήτριο! Στις 10 Ιουλίου, ο γιος μου (3 ετών), κατόπιν εισαγωγής και μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις στο Νοσοκομείο Μητέρα, διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Άμεσα απευθυνθήκαμε στον πατέρα Δημήτριο και ζητήσαμε τη βοήθεια του Τιμίου Σταυρού! Εξαρχής μας καθησύχασε και μας είπε: “Μην ανησυχείτε, το παιδί θα γίνει καλά. Τις επόμενες μέρες, η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται, οπότε έπρεπε αναπόφευκτα να ξεκινήσουμε χημειοθεραπείες. Τα αποτελέσματα συνέχισαν να μην είναι καλά και οι γιατροί ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε να γίνει επέμβαση για μεταμόσχευση μυελού. Ο π. Δημήτριος Σταύρωσε ένα μπλουζάκι του παιδιού μας και μας έδωσε λαδάκι του Τιμίου Σταυρού. Μας είπε να φορέσει το μπλουζάκι και να τον σταυρώνουμε καθημερινά με αυτό το λαδάκι. Από τη μέρα εκείνη και έπειτα, το παιδί που τις προηγούμενες μέρες ήταν τελείως αδιάθετος και δεν μπορούσε να περπατήσει, άρχισε να έχει διάθεση, απέκτησε όρεξη για φαγητό και οι εξετάσεις του καθημερινά βελτιώνονταν. Παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι εξετάσεις ήταν κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα ενός υγιούς παιδιού και οι γιατροί μας επέτρεψαν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας». Ο πατήρ Δημήτριος διαβάζει συχνά μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Γράμματα από πνευματικοπαίδια του και ασθενείς που σώθηκαν. «Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι γιατί δεν πονάω πια όχι γιατί μπορώ να σταθώ όρθια, αλλά για αυτήν την απέραντη πατρική αγκαλιά για να μου πάρει τα βάρη και να απαλύνει τις πληγές τις ψυχής μου. Ένα συγκλονιστικό θαύμα του Τιμίου Σταυρού σε ένα παιδί που δεν άκουγε καθόλου, με το που ήρθε στη χάρη του Τιμίου Σταυρού και σταυρώθηκε την επόμενη ημέρα είπε στην μητέρα του “Μαμά μη φωνάζεις” και ακούει πλέον κανονικά. Τα πέταξε τα ακουστικά, είναι πιστοποιημένο το θαύμα και από τους γιατρούς και από τους ίδιους τους ανθρώπους».

Ο Μάριος Ζωγράφου, πατέρας ενός αγοριού, μάς μίλησε για το πώς ξεκίνησαν όλα, ενώ τον πονούσε η μέση του, πως ενώ ανέβασε το γιο του στον πατέρα Δημήτριο για να τον σταυρώσει με τον Τίμιο Σταυρό στη μέση όπου πονούσε... πώς αντί να τον ακουμπήσει στη μέση όπου πονούσε τον ευλόγησε αποκλειστικά στο στήθος... πώς τρεις μέρες μετά κατόπιν εξετάσεων διαγνώστηκε με όγκο στο μεσοθωράκιο (Λέμφωμα Non Hodgkin)... πώς Πρωτομαγιά ο Πάτερ Δημήτριος τον ξανασταύρωσε λέγοντάς του ότι έχει κάτι σε μορφή χταποδιού, αλλά να μην ανησυχεί γιατί θα γινόταν καλά, ενώ οι γιατροί μιλούσαν για κακοήθεις πολλαπλούς όγκους... και πώς θεραπεύτηκε λίγο πριν του Αγίου Δημητρίου όπως είχε πει ο Πάτερ Δημήτριος.. Ήταν Κυριακή των Βαΐων του 2018 όταν η Ασπασία Γιαννούλη επισκέφθηκε το ναό των αγίων με τον 10χρονο γιο της που έπασχε εκ γενετής από νευροαναπτυξιακή ωριμότητα. Το παιδάκι δεν άκουγε, δεν μιλούσε, δεν μπορούσε να γράψει και η μητέρα έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια -έτοιμη να το στείλει σε ειδικό σχολείο- ακούει από τον πατέρα Δημήτριο, Μεγάλη Τρίτη, να της λέει ότι το παιδί θα ακούσει, θα μιλήσει… όπως είπε, έτσι και έγινε.

Η Αγγελική εξομολογείται πως ενώ οι γιατροί της έδιναν τρεις μήνες ζωής μετά το PET scan που έκανε με διάγνωση επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα, ο πάτερ Δημήτριος, βλέποντάς τη μετά από μέρες, της είπε: «Προσευχήθηκα στο σταυρό -δεν έχεις τίποτα». Διά μαγείας ο καρκίνος εξαφανίστηκε και στο νέο PET scan δεν βρέθηκε τίποτα... Μάλιστα, όταν οι γιατροί ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι γίνονται θαύματα! Ανάμεσα σε όσους έζησαν το θαύμα του Τιμίου Σταυρού ήταν και ένας 7χρονος, ο οποίος ταξίδεψε από τη Νέα Ζηλανδία μαζί με την οικογένειά του. Το παιδί, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το σάιτ ekklisiaonline.gr, ήταν σχεδόν τυφλό, καθώς έβλεπε θολά μόνο κάποιες στιγμές μέσα στη μέρα. Όμως, μόλις ο πατέρας Δημήτριος τον σταύρωσε με τον Τίμιο Σταυρό, άρχισε να βλέπει τα πάντα και, μάλιστα, ολοκάθαρα! Όπως ήταν φυσικό, το συγκεκριμένο θαυμαστό γεγονός σκόρπισε συγκίνηση στους πιστούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Την ίδια ώρα, ο 7χρονος Βαγγέλης ευχαριστούσε διαρκώς τον κόσμο που έκλαιγε με τη χαρά του.

«Έχουν πεθάνει πιστοί…» καταγγέλλει ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος προχώρησε όμως ένα βήμα παρακάτω τις καταγγελίες του αναφέροντας πως «ξέρουμε το παρελθόν του πατήρ Δημητρίου στα Χανιά», αφήνοντας σαφείς αιχμές. Συμπλήρωσε επίσης λέγοντας πως υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για πιστούς που σταμάτησαν τη θεραπεία τους και έχουν χάσει τη ζωή τους. «Έχουμε mail, έχουν πεθάνει πιστοί εξαιτίας των Αγίων Ισιδώρων… Αυτά που γίνονται και ο τρόπος που τα παρουσιάζουν ότι κολλάει ο Σταυρός θυμίζουν… μαγεία. Ο κόσμος έχει πόνο και όπου ακούει για θαύμα τρέχει».

Η ιστορία του Τίμιου Σταυρού

Ένας σταυρός ξύλινος μέσα σε θήκη σε σχήμα σταυρού. Προέρχεται από τη γερόντισσα Ειρήνη την Προσκυνήτρια (που είχε ζήσει κοντά στη γερόντισσα Φιλοθέη) και περιήλθε σε αυτή με θαυμαστό τρόπο.

Δεν είναι το Τίμιο Ξύλο, όμως επιστήμονες που τον ερεύνησαν είπαν ότι αποτελείται από τρία είδη ξύλου: πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο, που είναι αδιαχώριστα ενωμένα (όπως και το Τίμιο Ξύλο). Ο σταυρός είναι μεγάλο προσκύνημα της Ορθοδοξίας. Τον Τίμιο Σταυρό κληρονόμησε η Στυλιανή Μπιρλιράκη (η γερόντισσα Φιλοθέη) από τους θείους της Νικόλαο και Αθηνά, οι οποίοι και την είχαν υιοθετήσει, που τον κατείχαν ως οικογενειακό κειμήλιο. Ο σεβασμός που έτρεφε η οικογένεια για τον Τίμιο Σταυρό φυτεύτηκε βαθιά μέσα της από μικρή ηλικία.

Στα 19 της παντρεύτηκε τον κατά πολύ μεγαλύτερό της γνωστό στο Ρέθυμνο Χατζή-Νικόλαο Τσαγκαράκη. Μέχρι τότε ο σταυρός φυλασσόταν ως οικογενειακό κειμήλιο, τη δύναμή του την έδειξε το 1934 όταν ο δίχρονος γιος της (που αργότερα έγινε ιερέας, ο παπα-Σταύρος) γκρεμίζεται στην αυλή από το «δώμα» του σπιτιού. Η καμπάνα του χωριού είχε αναγγείλει το θάνατο του παιδιού. Άλλα η ύστατη ελπίδα της μάνας δεν σβήνει. Καταφεύγει στον Τίμιο Σταυρό και τη βοήθεια του, σταυρώνει το παιδί κι αμέσως συνέρχεται και θεραπεύεται. Απ’ εκεί κι ύστερα η Χατζήνα και ο Τίμιος Σταυρός δένονται με μια θεία δύναμη. Από εκείνη τη στιγμή με τον Σταυρό στο χέρι και για 40 χρόνια περιόδευσε σχεδόν όλη την Ελλάδα θεραπεύοντας όσους το είχαν ανάγκη. Για το έργο της την ανακηρύξαν μεγαλόσχημη μοναχή με το όνομα Φιλοθέη. Η γερόντισσα Φιλοθέη εκοιμήθη την 7η Αύγουστου 1975. Στη συνέχεια ο Σταυρός πέρασε στα χέρια της γερόντισσας Ειρήνης (που θεράπευσε τον πατέρα Δημήτριο σε μικρή ηλικία) με την οποία ο π. Δημήτριος συνδέθηκε στενά και στον οποίο κληροδότησε αυτή με τη σειρά της τον Τίμιο Σταυρό. «Η κοίμησή της (της γερόντισσας Ειρήνης) σε ηλικία 65 ετών ήταν οσιακή, μετά από τρίμηνη μαρτυρική ασθένεια, ενώ την ημέρα της ταφής της και πριν την εξόδιο ακολουθία ένα θαυμαστό γεγονός συνέβη στο σκήνωμα της μακαριστής Ειρήνης. Άρχισε να ρέει από το άψυχο σώμα της ευωδιαστό μύρο για πολλές ώρες μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, προκαλώντας δέος και συγκίνηση σε όσους παρευρίσκονταν, Κλήρο και λαό» όπως έχει πει ο πατέρας Δημήτριος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 25/6