Μόνιμα στην Εκκλησία της Κρήτης θα ιερουργεί ο παπα-Δημήτρης Λουπασάκης, ο οποίος μαζί με τη συνοδεία του βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο Χανίων.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες χειροτονήθηκε κι ένας από τους νεαρούς που τον ακολούθησαν στην Κρήτη. Ο ιερέας με τον Τίμιο Σταυρό στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό, μετά το πέρας της χειροτονίας του απηύθυνε μία «μεγάλη συγγνώμη» στο μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνό, προκαλώντας ερωτήματα.


H «συγγνώμη» του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη στον μητροπολίτη Κυδωνίας Δαμασκηνό που προκάλεσε ερωτήματα

«Ευχαριστώ θερμά τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο για την αγάπη του, την αγκαλιά του, τη στήριξη, ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ο οποίος έρχεται κι εκκλησιάζεται σε αυτή την όμορφη και ταπεινή εκκλησία» είπε αρχικά. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στο μητροπολίτη, αφού πρώτα τον ευχαρίστησε βαθιά, ζήτησε συγγνώμη: «Ευχαριστώ τον Θεό και τον Άγιο Ματθαίο, που με φιλοξένησε όλο αυτό το διάστημα εδώ. Σεβασμιώτατε, αυτή τη στιγμή η καρδιά μου χτυπάει δυνατά, αλλά έχω μάθει να είμαι ειλικρινής απέναντι στον Θεό και στο πρόσωπό σας, ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα τεράστιο συγγνώμη, μία πολύ μεγάλη πνευματική αγκαλιά, σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου».