Την Κυριακή ο καιρός θα κυλήσει στο μοτίβο των τελευταίων ημερών, με υποφερτή ζέστη, με βροχερό σκηνικό στα βόρεια και αίθριο καιρό νοτιότερα.

Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα άστατος. Σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης θα βρέχει για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, και στο βόρειο Αιγαίο μόνο το πρωί προβλέπονται βροχές, με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά στα ανατολικά ηπειρωτικά. Όπου δεν αποκλείεται στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν περιορισμένης έκτασης βροχές, κυρίως στη κεντρική Στερεά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 34 βαθμούς στα βόρεια, 28 στη Θράκη, όπου ο καιρός θα είναι και πιο άστατος, και 36-37 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 30 στα βόρεια μέχρι και 36 βαθμούς στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες στα πελάγη με ένταση 3-5 μποφόρ. Το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο το ξημέρωμα θα πνέουν μέχρι 7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγη αραιή νέφωση το μεσημέρι, αλλά γενικά αίθριος καιρός στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-35 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις μέσα στη μέρα, κατά περιόδους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές το μεσημέρι, ενώ στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-31 βαθμούς, με νοτιοανατολικό άνεμο 3-5 μποφόρ.

Να περάσουμε και στη νέα βδομάδα, όπου θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Η απουσία έντονων λευκών χρωματισμών συνεπάγεται και απουσία νεφώσεων. Ηλιοφάνεια προβλέπεται λοιπόν σε όλη τη χώρα, ίσως το μεσημέρι να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά θα είναι αρκετά περιορισμένες. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 34 στα βόρεια, μέχρι 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και λίγο πιο δροσερές τιμές περιμένουμε στο Αιγαίο με το θερμόμετρο να φτάνει τους 33, με βοριάδες ενισχυμένους στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι 7 μποφόρ.

Tην Τρίτη προβλέπεται περισσότερη συννεφιά, συγκριτικά με τη Δευτέρα. Μάλιστα οι βροχές που φαίνονται το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάσουν τις περισσότερες ορεινές περιοχές της χώρας. Η ζέστη σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα πλησιάσει το μεσημέρι η θερμοκρασία τους 34-35 στα ηπειρωτικά. Όμως το ενισχυμένο μελτέμι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, με ένταση μέχρι 6-7 μποφόρ, θα κρατήσει τα νησιά μας πιο δροσερά με τις μέγιστες στους 32 βαθμούς Κελσίου.